Gram altın fiyatı bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Altın fiyatları 4 Temmuz Çarşamba

Gram altın fiyatı bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Altın fiyatları 4 Temmuz Çarşamba

Gram altın fiyatı bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Altın fiyatları düştü mü? Serbest piyasalardan edinilen güncel verileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Altın fiyatlarındaki son durumu merak eden vatandaşlar özellikle gram altın fiyatının ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte piyasalardan son haberler ve 4 Temmuz altın fiyatları.

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 190,20 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı’da 190 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 190,20 liradan, bin 252 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 272 liradan, 173 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 177 liradan, bin 225 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 243 liradan, 612 liradan alınan Yarım Ziynet 622 liradan ve 306 liradan alınan Çeyrek Ziynet 311 liradan satılıyor.

DÜĞÜN SEZONU AÇILDI, GRAM ALTINA TALEP ARTTI

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi nedeniyle vatandaşın gözdesi yine gram altın oldu.
Düğün sezonun başlamasıyla birlikte kuyumcularda hareketlilik arttı. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi nedeniyle takı takacaklar çeyrek altın yerine yine gram altına yöneldi. Çeyrek altının vatandaşa hala yüksek geldiğini ifade eden kuyumcular, durumu müsait olmayan vatandaşlarının gram altına yöneldiğini söyledi.

Düğün, nişan ve sünnet merasimlerinin arttığını belirten Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, “Sektör olarak da zaten beklediğimiz düğün sezonu açıldı. Sektör 1-2 aylık hareketlenecek. Gram altına talep var. Talebin özellikle altın fiyatlarının yükselmesiyle çok alakası var. İlimizde, ‘bana düğünümde çeyrek ve yarım altın getiren adama götürüp de gram altın takma’ gibi bir algı söz konusu değil. Gram altın maddi durumu düşük olan vatandaşlarımız tarafından talep görüyor. Gram altın şuanda 190 TL civarlarında. Çeyrek altın ise 315 TL civarlarında. 315 lira vermeyecek durumda olan vatandaşımız gram altın alıyor. Vatandaşlar kesinlikle tanıdıkları ve bildikleri kuyumcunun haricinde hiçbir şekilde alışveriş yapmasınlar. İkinci baskı olan merdiven altları üretiliyor. Biz bunu emniyet ile de paylaşıyoruz” dedi.

Düğün sezonunun açıldığını aktaran kuyumcu Ökkeş Acar, “Gram altına talep daha çok. Buda altının pahalı olmasından dolayıdır. Gram altına talep daha yüksek. Altında da düşüş fazla beklemiyoruz. Bu seviyelerde gelir gider. Vatandaşın yerinde olsam altını tutarım. İlerisi daha da yüksek” diye konuştu.

ENFLASYON SONRASI DÖVİZLER YÜKSELİŞTE

Enflasyonun Haziran ayında yıllık 15.39 düzeyine yükselmesinin ardından dövizlerde dün başlayan yükseliş bugün de sürüyor.
Erken işlemlerde;
- en düşük 4.6650 lira ve en yüksek 4.7198 lirayı gören dolar, 4.70 – 4.71 lira bandında,
- en düşük 5.4393 lira ve en yüksek 5.5075 lirayı gören euro, 5.49 – 5.50 lira aralığında,
- en düşük 6.1582 lira ve en yüksek 6.2355 lirayı gören sterlin 6.22 – 6.23 lira aralığında işlem görüyor.
Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) endeksi güne günlük yüzde 0.21 artışla 96 bin 795 puandan başladı.
İstenmeyen zirve…
İş Yatırım'ın, "İstenmeyen zirve..." başlıklı günlük piyasa bülteninde, "Seçim sonuçları sonrası pozitif ayrışmamız kısa sürdü" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:
"Son 15 yılın zirvesine çıkan enflasyon verisi sonrası Türkiye varlıkları yeniden dünyadan negatif ayrışmaya başladı.
"Salı günü döviz piyasasında ve yerel tahvillerde açık ara en kötü gelişmekte olan piyasayız.
"Döviz bazında bakıldığında Borsa İstanbul’da da durum çok farklı değil.
"Enflasyon şoku sonrası Merkez Bankası’nın ilave sıkılaşmaya gidip gitmeyeceği ve ekonominin başına kimin geçeceği önümüzdeki dönemde Türk lirasının ve genelde piyasaların seyrinin belirlenmesinde etkili olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN