Gram altın ne kadar? Çeyrek ve gram altın fiyatı düştü mü? 24 Eylül Altın fiyatlarında son durum

Gram altın ne kadar? Çeyrek ve gram altın fiyatı düştü mü? 24 Eylül Altın fiyatlarında son durum

Gram altın bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Piyasalarda haftanın ilk günü altın fiyatlarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle en çok satın alınıp satılan gram ve çeyrek altının kaç TL olduğu yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Gram ve çeyrek altın fiyatı düştü mü? İşte altın piyasasından son gelişmeler.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay başlamasının ardından 243 lira seviyelerinde dengelendi. Geçen haftanın son işlem gününde dolar kurundaki yükselişin etkisiyle pozitif bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,84 artışla 242,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay başlamasının ardından saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde, 243 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 398 lira, Cumhuriyet altını da 1.622 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında negatif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.195 dolardan işlem görüyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurul'u (BMGK) ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, BMGK'daki konuşması ve ikili görüşmeleri ile sonrasında Almanya’ya yapacağı ziyaretin önemine dikkati çeken Memiş, "Çünkü ABD-Türkiye ilişkilerinde normalleşme sürecinin başlayıp başlamayacağı, Almanya ile yeni ticari anlaşmaların olup olmayacağı piyasa fiyatlamaları açısından belirleyici olacak." dedi.

Memiş, Fed toplantısı ile ilgili olarak ise eylül toplantısında 25 baz puan faiz artırımına gidilmesinin beklendiğini anımsatarak, piyasaların bu kararı fiyatladığını, bu nedenle emtia fiyatlarında agresif dalgalanmalar beklemediğini söyledi.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın, altın türleri arasında vatandaşlar tarafından en çok tercih edilendir. Altın fiyatlarında yaşanan artışların sonucunda popülerliğini bir nebze de olsa grama kaptıran çeyrek hala zirvedeki yerini korumaktadır. Daha çok düğünlerde takı olarak ve birikim amaçlı kullanılır. Çeyrek altın haftanın ilk gününe nasıl başladı? Çeyrek, bugün 386,35 liradan alınırken, 395,63 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın düğünlerde evlenen çiftlerin yakınları tarafından takılır. Diğer tarafta da yatırım amaçlı kullanıyor. Pazar sabahı aratılan bir diğer konu ise yarım altın bugün ne kadar? sorusu. Yarım bu sabah 771,91 liradan alınırken, 791,93 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın daha çok düğünlerde aile yakınları tarafından ve yatırım amaçlı kullanılan türdür. Konuyla ilgili araştırmalar tüm hızıyla devam ederken, biz Sabah.com.tr ekibi olarak sizler için araştırmaları yaptık. Tam altın bu sabah, 1.051,77 liradan alınırken, 1.077,95 satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN