Grup Florence Nightingale Hastaneleri hisse devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu

Grup Florence Nightingale Hastaneleri hisse devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu

Grup Florence Nightingale Hastaneleri'nin %50 payının devir işlemi ile ilgili Rekabet Kurulu'na başvuruldu.

Grup Florence Nightingale Hastaneleri A.Ş.’nin sermayesinin %50’sini temsil eden hisselerin Florence Nightingale Hastaneleri Holding A.Ş. tarafından Fiba Sağlık Yatırımları A.Ş.’den devralınması işlemine yönelik olarak Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Grup Florence Nightingale Hastaneleri A.Ş.’nin sermayesinin %50’sini temsil eden hisselerin Florence Nightingale Hastaneleri Holding A.Ş. tarafından Fiba Sağlık Yatırımları A.Ş.’den devralınması işlemine yönelik olarak Rekabet Kurulu’ndan izin alınması."

Fiba Holding, 2014 yılında Florance Nightingale hastane grubuna yüzde 50 ortak olmuştu.

Florence Nightingale Hastanelerinin ilk hastanesi 1989 yılında Şişli’de kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanlarında hizmet vermek üzere kuruldu. Florence Nightingale hastaneleri günümüzde 700 yatak kapasitesi faaliyet gösteriyor.

ŞİFA HASTANESİ'Nİ BİRLİKTE ALMIŞLARDI

Fiba Holding 2014 yılında Grup Florence Nightingale Hastaneleri'nin yüzde 50 hissesini alarak gruba ortak olmuştu. Grup geçtiğimiz yıl da Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamını satın almış ve toplam hastane sayısını 6'ya çıkarmıştı.

TEMELİ 1989'DA ATILDI

1989 yılında, Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde Prof. Doktor Cem’i Demiroğlu tarafından kurulan ve grubun ilk hastanesi olan Florence Nightingale Hastanesi’nde yılda 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştiriyor.

İlk hastanenin ardından daha sonra İstanbul’da 4 hastane daha kuran grup yakın zamanda Londra’da sağlık kuruluşlarının yoğunlaştığı özel bölge olan Harley Caddesi’nde bir klinik açtı. Kurum İngiltere’nin önemli sağlık gruplarıyla yürüttüğü işbirliği kapsamında özellikle Körfez Ülkeleri’nde faaliyet yürüterek, bu hastaları İstanbul ve Londra’da tedavi ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN