Güney Kore'de Bitcoin ile ticareti yasakladı

Güney Kore'de Bitcoin ile ticareti yasakladı

Güney Kore, ülkedeki finans kurumlarının Bitcoin gibi sanal para birimleriyle ticaret yapmasına yasak getirdiğini duyurdu.

Güney Kore Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada ülkedeki finans kurumlarının sanal para birimleri ile işlem yapmasının yasaklanacağı duyurdu. 

Yasağa kurumların sanal para satın alması, sahip olması ya da teminat olarak tutması dahil edildi. 

ICO İŞLEMİ YASAKLANDI

Başbakanlık şirketlerin yeni çıkan sanal para birimlerini gerçek para karşılığında yatırımcılara satması işleminin de (Initial Coin Offerings- ICO) yasaklanacağını duyurdu. 

Hükümetin ayrıca spekülasyon ve olası dolandırıcılıkların önüne geçmek için yatırımcıları koruma kurallarını güçlendireceği ifade edildi.

BITCOIN İLE TİCARET TAMAMEN YASAKLANMADI

Açıklamanın ardından Güney Kore'nin en büyük Bitcoin borsası Bithumb'daki fiyatlar yaklaşık yüzde 5 oranında değer kaybetti. Ancak Başbakanlık daha önce çıkan spekülasyonların aksine ülkede Bitcoin ticaretini tamamen yasaklamadı ya da Bitcoin'den elde edilen gelirlere vergi uygulaması getirmedi. 

BİTCOİN İŞLEMLERİNİN YÜZDE 20'Sİ GÜNEY KORE'DE

Güney Kore sanal para birimlerinin ticaretinde çok önemli bir merkez haline gelmiş, küresel Bitcoin işlemlerinin yaklaşık yüzde 20'sinin bu ülkede yapıldığı açıklanmıştı. 

Ülkede çoğu küçük çaplı yatırımcı olan 1 milyon Güney Koreli'nin Bitcoin'e sahip olduğu belirtiliyor. 

Talebin çok yüksek olması nedeniyle tek bir Bitcoin'in fiyatı ABD'ye göre ülkede yüzde 20 daha yüksek.

Bu yıl dünya genelinde Bitcoin fiyatları rekor hızla uçuşa geçmiş, ocakta 1000 dolardan az olan tek Bitcoin'in fiyatı geçen hafta 17.000 dolara ulaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN