Hacim uzmanı Pulsar üst sınıfa rakip oluyor

Hacim uzmanı Pulsar üst sınıfa rakip oluyor

Nissan’ın yeni kompaktı Pulsar, geniş iç hacmiyle bir üst sınıfa göz kırpıyor. Cimri dizel motorla dikkat çeken araç, zengin bir donanımla sunulurken aynı zamanda anahtarsız da çalışıyor.

ALİ YILDIRIM

Nissan, yeni modeli Pulsar ile uzun bir aradan sonra kompakt sınıfa tekrar geri döndü. Hem benzenli hem de dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan araç, bize manuel şanzımanlı 1.5 litrelik dizel versiyonuyla konuk oldu. Aracın 2.7 metrelik aks aralığı orta sınıftaki modelleri aratmıyor. Yuvarlak hatlarla sert çizgilerin buluştuğu karoser, büyük cam yüzeylerle iç mekandaki ferahlığı vurguluyor. Markanın diğer modellerinin harmanı gibi görünen iç mekanda kalite yeterli seviyede. İşçilik ve ergonomi konusunda uzmanlığını konuşturan marka, yolcularına sakin bir iç mekan sunuyor. Derli toplu kokpitte piyano siyahı kaplamalar ve yumuşak yüzeyler kalite hissini arttırmış. Aracın arka kısmıyla Pulsar oldukça iddialı. Diz mesafesi konusunda dersine yeterince çalışan model, 385 litrelik bagaj alanı sunuyor. Türkiye’de biri benzinli biri dizel olmak üzere iki motorla satılan araç, bize 1.5 litrelik dCi versiyonuyla konuk oldu. 110 beygir güç ve 260 nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. 0-100 km/s ivmelenmesini 11.5 saniyede tamamlayan araç, saatte 190 kilometrelik son sürate ulaşabiliyor.

100 KM’DE 3,6 LİTRE

Yüksek torkun alt devirlerde üretilmesi, ara hızlanmalarda da yeterli ataklığı sağlıyor. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi, yol tutuşla konfor dengesini sağlıyor. Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 3.6 litreyle son derece iddialı. Bizim denemelerimizde elde ettiğimiz değer ise trafiksiz koşullarda 4.5, daha yoğun şehir içlerinde ise 5.5 litrelik tüketim yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN