Hafif ticaretin üçüzleri

Hafif ticaretin üçüzleri

Üretim maliyetlerini en aza indirmek için tek çatı altında birleşerek ortak modeller çıkaran markalar, aynı özellikte farklı araçları pazara tek tek sunuyor. PSA Grubu çatısı altında yer alan Peugeot, Citroen ve Opel ise EMP2 platformu üzerinden 3 farklı modeli yollara çıkaracak.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından biri olan PSA, bünyesinde barındırdığı Peugeot, Citroen, DS ve en son dahil olan Opel ile birlikte hafif ticari araç segmentine 3 yeni model sundu. Bu üçüz modele Push-to-Pass stratejisi ismini veren grup, EMP2 platformu üzerinde yükselteceği modellerinde markaların yeni yüzlerini ortaya çıkaracak. İspanya ve Portekiz’de üretilecek olan araçlar, aynı özellikleri taşıyacak ve tek fark tasarım ve fiyat olacak. Ayrıca her bir araç, markasının karakteristik niteliklerini taşıyacak ve marka aidiyetine vurgu yayaparak özgün bir iç mekan tasarımıyla dikkat çekecek. Bu gruba en son dahil olan Opel ise daha önce Fiat ortaklığıyla pazara sunduğu Combo modeline bu kez, PSA stratejisiyle can verecek. Beşinci nesil Combo olarak ön plana çıkan aracın, Life eki de binek olarak lanse edilecek. 5 ve 7 koltuklu olarak yollara çıkan aracın, beş koltuklu standart versiyonu 597 litre, 7 koltuklu uzun şasi de 850 litre bagaj hacmi sunacak. Arka koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 2 bin 126 ila 2 bin 693 litre arasında değişecek. Kaputun altında Opel Combo müşterileri turbo benzinli ve dizel motorlar arasından tercih yapabilecekler. Bütün seçenekler sürüş keyfi ve yakıt ekonomisini dengeleyecek şekilde tasarlandı. Bu verimli motorlara beş ve altı ileri manuel şanzımanın yanı sıra sınıfında ilk defa sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneği de eşlik edecek. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Yeni Combo, gerçekleştirmeyi sürdürdüğümüz ürün atılımında kritik bir rol oynuyor. Yeni modelimiz tüm ihtiyaçlara yanıt vermesi ve geniş hacmi ile ailelerin ilgisini çekecek. Ayrıca bir Opel’den beklenecek şekilde seyahati daha güvenli ve keyifli kılacak ultra modern sürüş destek sistemlerini de bu modelimizde sunacağız” dedi.

8 İLERİ OTOMATİK BERLINGO

Grubun aynı segmente yer alan ikinci modeli ise Citroen Berlingo olacak. Baştan aşağı yenilenen hafif ticari model, aynı Opel ve Peugeot’nun modellerinde olduğu gibi iki farklı şasi tipiyle pazara sunacak. 5 ve 7 kişilik versiyonlara sahip olacak aracın, bagaj hacimleri de 775 ila 1050 arasında değişim gösterecek. Motor seçeneklerini de açıklayan Citroen, yenilediği ticari modelinde 130 ve 110 beygirlik benzinli motorlara yer verecek. 1.2 litre turbo motorlarında combine edilği araçta, manuel ve otomatik şanzımanlar sunulurken, grup ilk kez 8 ileri otomatik şanzımanada yer verecek. Dizel tarafata ise 130,100 ve 75 beygir olmak üzere 3 farklı dizel motor 1.5 litrelik ünite ile kombine ediliyor. Bu motorların da aynı zamanda manuel ve otomatik seçenekleri olacak.

PARTNER GİTTİ RIFTER GELDİ

Peugeot daha önce Partner ismiyle pazara sunduğu hafif ticari modelinin ismini değiştirerek, Rifter ile pazara girmeye hazırlanıyor. Ortak üretim modellerinin üçüncü üyesi olan aracın GT-Line versiyonu da olacak. Bir yandan da gelişen ve değişen SUV segmentine de atıfta bulunan marka, Rifter’ın yerden yüksek 4x4 versiyonunu da sunacak. Yine 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleriyle sunulacak olan model, eylül itibarıyla boy göstermesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN