Halka arz seçimleri bekliyor

Halka arz seçimleri bekliyor

Yaklaşan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin de etkisiyle piyasalar oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Bu süreçle birlikte halka arz olmaya hazırlanan Beymen ve DeFacto ise belirsizlik nedeniyle oluşan düşük taleple borsaya açılmayı erteledi.

 

İş Yatırım Menkul Değerler AŞ’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) konuya ilişkin yapılan açıklamada, “DeFacto’nun 3-4 Mayıs’ta gerçekleştirilen halka arzı, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların piyasalar üzerindeki etkisi nedeniyle yeterli talebin oluşmaması dikkate alınarak şirket yönetimi ve ortaklarınca daha ileri bir tarihte değerlendirilmek üzere iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ ise Beymen’in hisselerinin yüzde 100’üne sahip olan şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada Beymen’in halka arzının daha ileri bir tarihte tekrar değerlendirmek üzere iptal edildiğini duyurduğu belirtildi. Açıklamada ise şöyle: “Yönetim kurulumuz, gelişen ülkeler finansal piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmaların etkisiyle yeterli talebin oluşmaması nedeniyle, Beymen Mağazacılık AŞ hisselerinin halka arzını daha ileri bir tarihte değerlendirmek üzere iptal etmiştir.”

PENTA VE ŞOK’A SPK’DAN ONAY ÇIKTI

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Penta Teknoloji’nin, halka arza ilişkin başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Şirketin halka arzı, hem sermaye artırımı hem de ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek. Şirketin 31.724.000 TL olan sermayesi, 15.862.000 TL artırılarak 47.586.000 TL’ye çıkarılırken; mevcut pay sahipleri de toplamda 3.902.345 TL nominal değerde pay satacak. Halka arz sürecinde, hisse başı fiyat aralığı 9.5 TL -11.4 TL, talep toplama tarihleri ise 10-11 Mayıs olarak belirlendi. Şok Marketler Ticaret AŞ, 8-9 Mayıs’ta talep toplamaya hazırlanırken, hisse fiyat aralığı ise 12-14,40 TL olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN