Hayatını Anadolu’ya adadı

Hayatını Anadolu’ya adadı

Kale Grubu Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur, vefatının birinci yılında anıldı. Zeynep Okyay, babası Bodur’un milletin ve iş dünyasının birliğine, beraberliğine büyük önem verdiğini ifade etti.

eçen yıl vefat eden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı Bodur için anma töreni gerçekleştirildi. Anma töreni, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başladı. Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, “Aramızda babamın sanayileşme mücadelesinde kader birliği yaptığı çalışma arkadaşlarının yanı sıra üniversiteyi henüz bitirmiş, Kale Grubu’nda yeni çalışmaya başlamış gençler de var. Bizi Kale Grubu çatısı altında ve sanayileşme ülküsü etrafında buluşturan Kurucumuz ve Onursal Başkanımıza dua etmek için bir aradayız” diye konuştu. Babası Bodur’un hayattayken de milletin ve iş dünyasının birliğine, beraberliğine büyük önem verdiğini ifade eden Okyay, şunları kaydetti: “Bunu sağlamak için büyük çaba harcamıştı. O bir misyon insanıydı. Hayatını Anadolu’nun sanayileşmesine vakfetmişti. Allah lafzını dilinden hiç düşürmeden, herkese ve her kesime cesaret verip yol gösteren, ülkesinin kalkınması için emek harcayan biriydi. ‘Bir ülkenin sanayileşmeden, bir değer yaratmadan, üretmeden, yalnızca tüketmekle kalkınması mümkün değildir’ diyerek, hayatı boyunca sanayicilikten hiç vazgeçmedi. Kolay kazanmaya tevessül etmeyen, her zaman zora talip olan cesur bir girişimciydi. Memleket sevdalısıydı. Dünyada en ileri ne varsa Türkiye’de de olmasını, Türk sanayicileri tarafından üretilmesini isterdi. Rahmetli babam, topluluğumuzun misyonunu, ‘Yaptığınız iş öncelikle ülkenin hayrına, milli menfaatlere uygun olacaktır’ diyerek yüreklerimize çivi gibi çaktı.” 

BODUR, TÜSİAD’IN KURUCULARINDANDI

Kale Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, 23 Mayıs 2016’da 88 yaşında yaşamını yitirdi. 1928 yılında Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Nevruz köyünde doğan Bodur, ilkokulu Yenice İlkokulu’nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi’nde okuduktan sonra İstanbul Amerikan Robert Kolej’e girdi. Robert Kolej ekonomi bölümünden üstün mezun olan Bodur, ABD’de gerekli programları alarak İş İdaresi ihtisasını tamamlayıp 1951’de yurda döndü. Türk Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜSİAD) ilk 6 kurucusundan biri olan Bodur, uzun yıllar bu kuruluşun yönetiminde ve İSO’yu temsilen, Türkiye İktisadi Kalkınma Vakfında (İKV) yer aldı. 2000 yılı başında İSO Meclisi, Onursal Üyesi ve Başkanı olarak onurlandırılan Bodur, ayrıca aralıksız olarak 21 yıl boyunca Oyak Genel Kurul Üyeliğini devam ettirdi.

‘SÖZLER İMZALANAN KAĞITTAN ÖNEMLİDİR’

Zeynep Okyay, verilen sözlerin imzalanan kağıtlardan daha önemli, uzun vadeli kazanılan ticari ilişkilerin ve dostlukların kısa vadeli kazançlardan daha kıymetli, itibarın paradan daha değerli olduğunu ve hep “en iyinin peşinden koşmayı” babası Bodur’dan öğrendiklerini dile getirdi. Değerlere sadık kalabilmenin zor olduğunu ve babasının zor olanı yaptığını belirten Okyay, sözlerine şöyle devam etti: “Onun davasına, Anadolu’nun sanayileşmesine, bu ülkenin kalkınma davasına bundan sonra da sahip çıkacağız. Onun mirasını daha da ileriye götürecek, Kale Topluluğu’nu daha da büyüteceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN