Herkes birinci herkes kaliteli

Herkes birinci herkes kaliteli

Pek çok şirket, her sene birden fazla ödül alıyor veya birinci oluyor. Söz konusu firmalar ödül yarışı sayesinde, kendini değerlendirme ve yatırımlarının karşılığını alma imkânını da yakalıyor. Fakat aranan kriterler nedeniyle, ‘alınan her ödül kaliteli’ anlamına gelmiyor.

Kaliteli hizmet kavramının önem kazanması ve bundan yaklaşık 70 yıl öncesine kadar gelişen modeller, yaklaşımlar ödül kavramını da beraberinde getirdi. Günümüzde her şirket neredeyse yılda bir kere hatta birkaç kere ya ödül alıyor ya da birinci oluyor. Tabi bu ödüllerin hepsi gerçeği yansıtmıyor. Ödül değerlendirmelerinde şirketlerin hedefleri, yöntemleri, süreçleri ve piyasadaki rekabet durumu her yönü ile alınarak mükemmelliği simgeleyen bir araç haline geldi. Şirketlerin değerlendirilmesi ve ödüllendirilmesi süreci şirketlere kendini değerlendirme fırsatı sunmakta ve yatırımlarının karşılığını alma imkânı oluşturdu. Sadece dün yaklaşık 10 şirketin ödül aldığını veya birinci olduğunu gördük ve bunları şöyle sıraladık;

Turkcell, GSMA Mobil Dünya Kongresi’nin en prestijli ve uzun süreli ödülü olan “Mobil İletişim Sektörüne Önemli Katkı” ödülüne layık görüldü. GSMA İnsani Durumlar İletişim Sözleşmesi (Humanitarian Connectivity charther)’nin de imzacısı olan Turkcell’le birlikte Vodafone Foundation, Asiacell, Zain ve Deutsche Telecom sahip oldukları ödül ile dünyaya da örnek oldu. 5 operatör adına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ödülü GSMA Yönetim Kurulu Başkanı Sunil Mittal’ın elinden aldı.

Pegasus’un China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC) ile gerçekleştirdiği iki uçaklık A320 uçak finansmanı anlaşması, “Global Transport Finance” dergisinden ödül aldı. Açıklamaya göre, ulaşım finansmanı alanında dünyanın önde gelen yayınlarından olan Global Transport Finance dergisinin her yıl düzenlediği ve küresel olarak ulaşım alanında gerçekleştirilen finansman projelerinin değerlendirildiği Global Transport Finance Awards’ın 2016 yılı ödülleri sahiplerini buldu. CALC ile Pegasus arasında 2016 haziran ayında gerçekleşen anlaşma çerçevesinde dünyada ilk kez bir leasing firması, bir havayolu şirketine kiraladığı uçağı JOLCO yöntemiyle finanse etti ve böylelikle Pegasus inovatif bir finansman çözümüne imza atmış oldu.      

Türk Telekom, 2016 yılının ocak ayında gerçekleştirdiği tek marka birleşmesi sonrası marka değerini yıllık bazda yüzde 11 artırarak tüm zamanların en yüksek marka değerine ulaştı. Uluslararası marka değerleme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan, dünyanın en değerli telekomünikasyon markalarına yer veren ‘Telecoms 500’ listesi Barcelona’da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde yayınlandı. Telecoms 500 2017 listesine göre Türk Telekom, 9’uncu kez “Türkiye’nin en değerli telekomünikasyon markası” oldu.

VakıfBank, ‘2017 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri’nde iki ödül aldı. Bankanın 2016’nın Nisan ayında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon euro cinsi ilk İpotek Teminatı Menkul Kıymet İhracı (Covered Bond) ile hem “Uluslararası Tahvil” hem de “Senenin Finansman Anlaşmasını Gerçekleştiren Finans Kurumu” kategorilerinde büyük ödülün sahibi oldu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye’den bir finans kurumu tarafından ilk kez gerçekleştirilen, 300 milyon ABD Doları değerindeki Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ile “Yapısal Finans” kategorisinde ödül aldı.

Goodyear Türkiye, üst üste üçüncü defa “Top Employers Institute” tarafından “En İyi İşveren” ödülüne layık görüldü. İnsan Kaynakları alanındaki politikaları ve uygulamaları ile bu yıl da ödül alan şirket, ‘çalışanları için en mükemmel koşulları sunduğunu’ kanıtlandı.

10 YILDA 63 ÖDÜL

Şişecam Cam Ambalaj, tasarıma verdiği önem ile 2016 yılında hem ulusal hem de uluslararası boyutta başarılara imza attı. Şişecam Cam Ambalaj, geçen yıl toplam 7 ödüle layık görüldü. Tasarımı mühendislik, yılların tecrübesi ve uzman kadrosu ile birleştiren Şişecam Cam Ambalaj, bundan 10 yıl önce hayata geçirdiği Tasarım Merkezi ile bugüne kadar 63 ödüle layık görüldü. 

Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından Bonds&Loans tarafından düzenlenen Bonds&Loans Awards 2016 kapsamında, Garanti’nin finansman sağladığı projeler farklı kategorilerde ödül kazandı. Böylece banka en çok ödül kazanan banka oldu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN