Hükümetten MTV'ye yüzde 15 işareti

Hükümetten MTV'ye yüzde 15 işareti

Orta Vadeli Plan kapsamında Torba Yasa ile vergilerde yaşanan artış nedeniyle devlet kasasına 28 milyar lira daha girmesi planlanıyordu. Açıklanan yeni zamlarda ise özellikle motorlu taşıtlar vergisindeki (MTV) yüzde 40’lık artış dikkat çekiciydi. Açıklanan oranla otomobilin değerine göre vergideki artış yüzde 40-68 arasında gerçekleşecek, bu sayede 4,5 milyar liralık artı gelir elde edilecekti. Vatandaşların da yoğun tepkisi ile MTV’deki artışta geri adım atan hükümet, bu değerlendirmenin tekrar yapılmasına karar verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “MTV’de yüzde 40 oranı belirlendi ama Sayın Cumhurbaşkanı da galiba bunu yüksek buldu ve 'Revize edin' dedi” diye konuştu. Bakanlar Kurulu’nda konunun enine boyuna konuşulduğunu ifade eden Bozdağ, revize edilecek orana dair şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yıl zaten rutin olarak yüzde 15'lik bir artış sağlanıyor. Ben MTV'de yüzde 15'lik rutin artışın çok üzerinde bir artış olacağını sanmıyorum. Ayrıca da komisyonda bu değişiklik yapılacak. Vatandaşlarımız şunu bilsinler, o yüzde 40'lık artış aşağı çekilecek. Bu daha iyi bir noktaya getirilecek. 'Ne kadar olacak?' herhalde birkaç güne kadar netleşir” karşılığını verdi. MTV zammının yüzde 15 olarak açıklanması halinde 28 milyar liralık vergi artışı 25 milyar liraya gerilemiş olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN