Hyperloop hayali gerçek oluyor

Hyperloop hayali gerçek oluyor

Hamburg Limanın'da 1200 km hız yapan Hyperloop tren istasyonu inşası için ilk anlaşmalar imzalandı.

KARAR / ALMANYA

Elan Musk“un hayal projesi Hyperloop’a Hamburg’dan alıcı çıktı. Hamburg Liman İdaresi saatte 1200 km’ye kadar hız yapan Hyperlook tren sistemini kullanarak konteynırları kent çevresine taşımak  istiyor.  Hamburger Abendblatt gazetesinde yayımlanan bir habere göre Hamburg Liman İdaresi  Hyperloop Transportation Technologies (HTT) ile  bir iyi niyet anlaşması imzaladı. Sistemin inşaasına önümüzdeki iki üç yıl içinde başlanması planlanıyor. 

MUCİDİ ELON MUSK

Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ta keşfedilen Hyperlook sistemi kamuoyuna ilk kez 2013 yılında tanıtıldı. Sistem, vagonların genişlemesiyle, hiç bir sürtünmeye uğramadan vakumla hareketiyle esasına dayanıyor. Bu yöntemle 1200 km hıza ulaşılması mümkün olmaktadır.

GÜNEŞ ENERJİ İLE ÇALIŞACAK

Bu tempo ile Hamburg limanına inen konteynırlar saniyeler içinde Hamburg çevreside yapılan depolara ulaştırılacak ve burdan tırlara yüklenecek. Hamburg'da yürürlüğe girme trafiği de engellenmiş olacak. Hyperloop sistemi ile gündüz 4100 konteynır taşımması planlanıyor. Vagonların bulunduğu sistemdeki değerlerin güneşlenmelerini sağlamak.

TEK ÜRETİCİ MUSK DEĞİL

Hyperloop sistemi adı altında bağımsızdır. Bakire isimli İngiliz firması da açılırsa Avrupa kentlerinde Hyperloop puanı kuracaklarını açıkladı. Kurulması tasarlaran hatlardan birisi de ismi açıklanmayan bir Alman kentinde olacak.

HAVA TRAFİĞİNİ İKAME EDECEK

Musk bu sistemi yeniden insan taşıması için tasarlamıştı. Lufthansa da bu projeye ilgi duyuyor ve bu belge Fransa'nın Toulouse kentinde ilk prototipler üretiliyor. Almanya'da iç hava trafiği Hyperloop'ya ikame etme konusunda düşünceler var. Hyperloop sistemi ile İstanbul-Frankfurt arası mesafe (500 km) 30 dakikalık katedilebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN