Hyundai’den enerjiye 1 milyar dolar

Hyundai’den enerjiye 1 milyar dolar

Hyundai, enerji sektöründe Türkiye’deki 15 yıllık distribütörü Ruha Elektrik ortaklığıyla Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Hyundai’nin enerji sektöründe devre kesici, kontaktör, kompak şalter, termik röle ürünlerinin üretimini Türkiye’de yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, yatırım kararında, Ruha Elektrik’in hızlı bir şekilde büyüyerek Fortune Turkey’de, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin arasına girmesinin ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen 5 şirketi arasına girmesinin etkili olduğu belirtildi. Şu an için net bir rakam yok ama, toplamda 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağı söyleniyor.

Ruha Elektrik Türkiye Genel Koordinatörü Sinan Adıgüzel, “Ülkemizde otomotiv sektöründe tanınan ve dünyanın en büyük markalarından biri olan Hyundai, nükleer santral, termik santral, rüzgâr türbini, güneş enerji sistemleri gibi alanlarda kendini kanıtlayan büyük bir marka. Böyle büyük bir yatırımın hem ülkemiz, hem de milletimiz adına çok sevindirici olduğunu, ülkeye büyük katkılar sağlayacak” dedi. Hyundai ile birlikte Türkiye’de ortak üretim projesinin İstanbul’un Silivri ilçesinde  40 bin metrekarelik fabrikasını Hyundai Elektrik ile yapılacak yatırım için hazırladıklarını belirten Adıgüzel, “Türkiye bazı çevrelerin aksine yatırım açısından güvenli bir liman olarak görülüyor. Bunun göstergeleri olarak Hyundai’nin  enerji sektöründe ülkemize böyle bir yatırım yapması gösterilebilir.

Hyundai Electro Electro Systems’in gücünü ve teknolojisini ülkemize yatırım yapmaya iten başka bir faktör de Türk ekonomisinin güvenilirliği ve sağlamlığının olmasıdır” diye konuştu. Yatırımın Türkiye ekonomisine önemli katkıları olacağını ifade eden Adıgüzel, “Türkiye’nin sektör büyüklüğü 2 milyar dolar olduğu da düşünülürse yatırım önemi daha da iyi anlaşılır” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN