Hyundai’nin en çevrecisi Ioniq Türkiye’de yola çıkıyor

Hyundai’nin en çevrecisi Ioniq Türkiye’de yola çıkıyor

Hyundai’nin tamamen geri dönüşüm malzemelerinden ve çevre dostu olarak ürettiği Ioniq, elektrikli, plug-in hybrid ve hybrid olarak bugünden itibaren yollarda boy gösterecek.

ALİ YILDIRIM

Tüm dünyada araç ve yakıt tercihleri gün geçtikçe değişiyor. İşin içine birde doğa girince elektrikli hibrit ve elektrikli otomobillere yönelim azda olsa artıyor. Bu pazarı göz ardı etmeyen birçok markada bu konuda daha doğrusu bu gelecekte hızla ilerliyor. Otomotiv sektörünün genç markalarından biri olan Hyundai’de bu alandaki farklılığını Ioniq ile gerçekleştiriyor. Geleceğe yönelik tasarımıyla markanın geleneksel çizgilerine farklı bir bakış açısı getiren hibrit model, üstün bir yakıt ekonomisi sunuyor. Ioniq, sınıf liderliğini hedeflediğinden yakıt verimliliği haricinde konforlu iç mekanı, çekici tasarımı, eğlenceli sürüş özellikleri ve üst düzey donanımlarıyla da öne çıkıyor. Araçta yer alan 1.6 litrelik GDI 105 beygirlik dört silindirli Kappa benzinli motor, ek olarak son teknoloji Lityum-İyon Polimer pil ile beslenen 43,5 beygirlik bir elektrik motoru daha kullanıyor. İki motorun birleşmesiyle ortaya çıkan güç ise toplamda 141 beygir oluyor. Tork ise 265 Nm olarak karşımıza çıkıyor. Yeni geliştirilen ve yüzde 96 güç transfer verimliliği ile sınıfında en üst seviyede konfor sunan çift kavramalı 6 ileri DCT şanzımanla donatılan otomobil, oldukça iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken aynı zamanda keyifli bir sürüş vaad ediyor. Araç tamamen geri dönüşüm malzemelerinden çevre dostu olarak üretiliyor. Hyundai İoniq bu hafta itibariyle satışa çıkıyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI 123 BİN 900 LİRA

Hyundai IONIQ’in en önemli özelliği de geri dönüşümlü malzemelerden ya da çevre dostu malzemelerin yenilikçi kullanımıyla üretilmiş olması. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker Hyundai Ioniq ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni hibrit modelimiz markanın Türkiye’deki ilk ürünü. 2020’ye kadar Hyundai olarak 14 adet çevreci otomobil dünya yollarında boy gösterecek. 2017 sonuna kadar bizim hedefimiz 500 adet Ioniq satmak. Aracın başlangıç fiyatı ise 123 bin 900 lira olarak belirlendi. Bu fiyat yüzde 50’lik ÖTV desteğiyle ortaya çıktı.” Araç 100 km'de 3,9 litre yakıt tüketiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN