İhalelerde yeni dönem: Artık TL ile yapılacak

İhalelerde yeni dönem: Artık TL ile yapılacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiği bildirirken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) da ihalelerinde bundan sonra TL kullanacağını açıkladı.

Son dönemdeki ekonomik gelişmeler sebebiyle başlatılan 'dolarını boz' kampanyasına devlet kurumları da, ihale ve alımlarda dolar yerine TL kullanma kararı alarak katıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerini dolar yerine Türk lirası cinsinden yapmayı kararlaştırdı. EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk lirası ile yapılmasına karar verildi. Karar çerçevesinde, yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihaleleri de Türk lirası cinsinden gerçekleştirilecek.

SAVUNMA SANAYİİ FONU DA TL'YE GEÇTİ

Milli Savunma Bakanlığınca, Savunma Sanayi Müsteşarlığının kullanımındaki Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığınca, Savunma Sanayi Müsteşarlığının kullanımındaki Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiği bildirildi.

16-12/07/19-1481099364.jpg

ÖZELLEŞTİRME İDARE BAŞKANLIĞI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye’nin milli parasını kullanma politikası çerçevesinde, bundan sonra ihalelerin Türk lirası ile gerçekleştirileceğini duyurdu. ÖİB’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bundan sonra ihalelerin Türk lirası ile gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türk lirasına hak ettiği değeri vererek yola devam etmenin, özelleştirme uygulamalarına olumlu etki sağlayacağı ve hızını kesmeden artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Süreci devam eden tüm ihalelerimizde ihale bedeli, teminat bedeli ve diğer tüm ödemelerde Türk lirasına geçiş prosedürü yapılacaktır.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN