‘İlave borçlanma yetkisi isteyeceğiz’

‘İlave borçlanma yetkisi isteyeceğiz’

Başbakan Yardımcısı Şimşek, darbe girişimi ve seçimlerin kendilerini tepki vermeye yönlendirdiğine işaret ederek, “Öyle görünüyor ki bizim bu yıl içinde Meclise gidip ilave borçlanma yetkisi istememiz gerekecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon kanalında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Şimşek, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi, terör olayları, yakın coğrafyadaki kaos nedeniyle geçen yıl Türkiye’nin büyük bir şok yaşadığını söyledi. Bu şokun kendilerini büyüme konusunda bir miktar tedirginliğe ittiğini dile getiren Şimşek, ülke ekonomisinin temellerinin sağlam olmasına karşın yine de ciddi tedbirler aldıklarını ifade etti.

Şimşek, şunları kaydetti: “OVP kapsamındaki çalışmalara nihai şeklini verip, hangi tedbirleri alacağız, ne tür riskler var, onu görmemiz lazım. Daha çalışmaların başındayız. Şu an itibarıyla yüzde 125’ler gibi roll over rasyosu görülüyor. Bunların hepsini inceleyeceğiz. OVP’de daha net bir perspektifi ortaya koyacağız. Öyle görünüyor ki bizim bu yıl içinde Meclise gidip ilave borçlanma yetkisi istememiz gerekecek.” Enflasyonun tek haneye inmesini de değerlendiren Şimşek, “Sevindirici ama analizler bunun geçici bir düşüş olduğunu gösteriyor. Yılı inşallah yüzde 8,7 civarında yüzde 9’un altında kapatırız” diye konuştu.

Bireysel emeklilik siteminde (BES) otomatik katılımla ilgili bazı çalışmaların sürdüğünü belirten Şimşek, “18 yaş altına bu imkanı sağlarsak uzun vadeli birikim artar mı bakıyoruz. 2 aylık cayma süresini uzatmayı düşünüyoruz. Emeklilik şirketleri de biraz daha çaba göstermeli” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN