İmar Barışı başvuruları son gün ne zaman? E Devlet İmar affı başvuru işlemleri

İmar Barışı başvuruları son gün ne zaman? E Devlet İmar affı başvuru işlemleri

İmar Barışı başvuruları son günü ne zaman? E Devlet Kapısı üzerinden İmar affı başvuru işlemlerini tamamlamak için haberimizdeki bilgilere bakabilirsiniz. Yüzbinlerce vatandaşın faydalandığı İmar Barışı başvurularında artık sona yaklaşıldı. Vatandaşlar ise imar affında başvuruların nasıl yapıldığını, ödeme işlemlerini ve yapı kayıt belgelerinin nasıl alındığını merak ediyor. E Devlet sistemine giriş yaparak İmar Barışı başvuru işlemlerini gerçekleştirmek ve başvuruların son gününü öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

İmar Barışı başvurularında son gün ne zaman? 2018 İmar affı başvuruları nasıl yapılır? E Devlet sistemine giriş yaparak imar barışı başvuru işlemlerini tamamlamak için artık son günler. Ülke genelinde yüzbinlerce vatandaşın faydalandığı İmar Barışı için başvurular 31 Ekim'de sona erecek. İmar Barışı başvuru işlemlerini ve E Devlet giriş sayfasını haberimizden görebilir, ayrıntılı açıklamalara ulaşabilirsiniz. 

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI SON GÜN NE ZAMAN?

İmar Barışı başvuruları, 31 Ekim 2018'de sona ererken, Yapı Kayıt Belgesi bedeli ise en geç 31 Aralık 2018'e kadar ödenebilecek. Vatandaşlara çağrıda bulunan Binali Yıldırım, ''8 Haziran itibariyle imar barışıyla ilgili müracaatlar resmen başlıyor. Vatandaşlarımdan özellikle talebim, bir an önce müracaatı yapmaları. Çünkü müracaat geciktiği zaman değerlendirme de geç olacak, sorun var olmaya devam edecek'' dedi.

E DEVLET İMAR BARIŞI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SÜRE UZALTILMAYACAK 

İmar Barışı için 31 Ekim’de sona erecek başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki soruya Bakan Kurum, “Uzatma düşüncemiz yok. 31 Ekim’de tekrar değerlendireceğiz” cevabını verdi. Türkiye’nin ekonomik bir savaşla karşı karşıya olduğunu dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şöyle konuştu: “Dövizle ilgili, petrolle ilgili bir artış oldu. Ancak bakıyoruz ki bazı esnaf arkadaşlarımız bu artışların çok daha üzerinde artışlar sergilediler ve marketlerde, bakkallarda, pazarlarda bu kadar artış olmaması gerekirken, çok daha fazla artışın olduğunu gözlemledik.” 

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor.

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.

Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgilere ise

"imarbarisi.csb.gov.tr" ulaşabilecek.

ADIM ADIM İMAR BARIŞI

1 “İmar barışı ve yapı kayıt belgesi” adıyla açılacak bölümde vatandaş, bakanlığın hazırladığı formu dolduracak, yapının fotoğraflarını çekip sisteme yükleyecek.

2 Bakanlığın yetkilendirdiği kurumlar üzerinden de başvuru yapılması gündemde. Tuzcuoğlu, “Bizim lisanslandıracağımız yerlerden bu işlemleri yapabilecekler. Yapı denetim firmaları, lisanslı harita kadastro büroları, il müdürlüklerini dahil etmeyi planlıyoruz” dedi.

3 Vatandaşa, beyanında değişiklik yapabilmesi için 24 saat süre tanınacak. Bu süre sonunda cep telefonuna SMS yoluyla banka hesap numarası gelecek.

4 Bankaya harcını yatırdıktan sonra ikinci bir mesajla yapı kayıt belgesinin hazır olduğu bildirilecek.

5 Her başvuruya özel bir barkod numarası verilecek. Vatandaş kendisine verilen barkod numarası ile e-devlet sitesi üzerinden yapı kayıt belgesini alabilecek.

BEDEL NASIL BELİRLENECEK?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında bedel alınacak.

Kayıt bedeli başvuru sahibi tarafından genel bütçeye kaydedilerek kentsel dönüşüm için kullanılmak üzere merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN