IMF'den yolsuzluk adımı! Tasarı kabul edildi

IMF'den yolsuzluk adımı! Tasarı kabul edildi

IMF Yönetim Kurulu, tüm üyelerin yolsuzluk açısından denetlenmesini öngören düzenlemeyi kabul etti.

Yolsuzlukla mücadelede daha etkin rol oynanmasını öngören düzenleme Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu'ndan geçti. 

IMF'ye göre yolsuzluk, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik büyüme kapasitesini baltalıyor. Ayrıca araştırmalar yolsuzluğun düşük büyüme, yatırım ve gelir vergisi ile ilişkili olduğunu ortaya koydu.

Yeni düzenleme, 1997’de kabul edilen “IMF’nin Yönetim Sorunlarındaki Rolü: Kılavuz Notu”nda yer alan uygulamaları daha sistematik, tarafsız ve verimli hale getirecek. 1 Temmuz 2018’de yürürlüğe girecek.

BORÇ VERME ŞARTLARINDAN BİRİ OLACAK

Tüm ülkeler düzenli olarak yönetimdeki zayıflıklara karşı incelemeye tabi tutulacak. İnceleme mali yönetim, finans sektörü denetimi, merkez bankası yönetimi, piyasa regülasyonları, hukukun üstünlüğü, para aklamayla mücadele ve terörizmin finansmanı gibi alanları kapsayacak. 

İnceleme sonuçları ve politika önerileri, IMF üyeleriyle ilgili yıllık değerlendirme niteliğini taşıyan 4. Madde Konsültasyon Raporu’nda yer alacak.

IMF'nın açıklaması şu şekilde:

“Borçlanma açısından, yönetim kırılganlıklarının Fon tarafından desteklenen programların uygulanmasını olumsuz etkileyip etkilemediğine bakılacak. Esas itibarıyla, bu kırılganlıklar eğer programdaki hedeflere erişilmesi açısından kritik öneme sahipse giderilmelerine yönelik tedbirler Fon’un program şartlarından biri olacak.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN