Inşaat sektörü emin ellerde

Inşaat sektörü emin ellerde

İnşaat sektöründe hep ilklere imza atan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektörde sevinç yarattı. Sektörün sorunlara dönük çözüm beklentileri arttı.

Türkiye’de 24 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir sisteme geçildi ve yeni sistemin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı da sektörün oldukça yakından tanıdığı bir isim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz’da açıkladığı kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son Emlak Konut GYO’da Genel Müdür olarak görev yapan Murat Kurum’a emanet edildi.

18-07/21/basliksiz-1-1532204658.jpg

YENİ UFUKLAR AÇACAK: İnşaatın içinden gelen ve sektörün sorunlarına oldukça hâkim birinin bakanlık koltuğuna geçmesi ise büyük bir memnuniyet yarattı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Murat Kurum’un inşaat sektörünün önünü açacak hamleleri çok iyi bildiğini belirterek, “Bizden biri direksiyona geçti. İhtiyaçları kaynağından bilen birinin aramızdan çıkması, sektöre yeni ufuklar açacak” ifadelerini kullandı. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin ise “Bakanımızın gayrimenkul sektörünün gelişmesinde başarılı çalışmalarına devam edeceğine ve ülkemizin kendi şehir kültürünü ihya edecek atılıma imza atacağına inancımız tamdır” açıklamasını yaptı.

BÜROKRASİ HIZLANACAK: Konutder Başkanı Z. Altan Elmas da Kurum ismi ve yeni sistemle birlikte sektörün yeni bir ivme kazandığına vurgu yaparak, “Yeni sistemle birlikte bürokratik işlemler hızlanacak, karar mekanizmaları daha hızlı ve etkin işleyecek. Her alanda yeni yatırımlar hayata geçirilecek” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN BÜYÜK ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineye ilişkin görüşlerini paylaşırken, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ayrı bir parantez açtı. Kurum’u Emlak Konut’tan aldıklarını dile getiren Erdoğan “Onu anlatmaya gerek var mı? Emlak Konut’un Murat Kurum ile nasıl uçtuğunu, güçlendiğini biliyorsunuz. İnsanı iyi yöneten, parayı iyi yöneten bir arkadaşımız. Bu sürede İmar Barışı olayımız var. İmar Barışı’nı iyi takip edecek, çok daha iyi noktaya götürecektir” dedi.

PATRONLARDAN KURUM MESAJI

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu: Sektörümüzün gelişimi ve sorunların çözümü için görevini başarıyla yürüten Murat Kurum’un bakan olması sevindirici bir gelişme.

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır: Sektörü bilen, sorunlarını çok iyi tespit etmiş ve çözüm odaklı bir bürokrat. Sektör artık daha hızlı mesafe kat edecek. 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm süreci ve işleyiş konusunda çok ciddi birikim ve alt yapısı bulunuyor. Bizlerin taleplerini rahatça anlayabileceği kanısındayım.

İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ekşi: Bundan sonra sadece gayrimenkul sektörü için değil, ülkenin planlı kentleşmesi konusunda da büyük katkısı olacaktır. Büyük kazanç.

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür: Sektörün sorunlarının çözümünde önemli görevler üstlenmiş birisi. ‘Güçlü Türkiye’ yolunda katkılar sunacağına inancımız tam.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN