Ban: İsrail'in yeni yerleşim kararı endişe verici

Ban: İsrail'in yeni yerleşim kararı endişe verici

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında 900 yerleşim birimi daha kurma planını endişe verici bulduğu bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ban Ki-mun'un, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında 900 yerleşim birimi daha kurma planını endişe verici bulduğu bildirildi.

İki devletli çözüm müzakereleri

Hükümetin kurulmasının ardından İsrail-Filistin sorununun çözümü için tekrar girişimde bulunacaklarını ifade eden Dujarric, "Genel Sekreter Ban, İsrail'de yeni Hükümetin göreve başlamasının ardından iki devletli çözüm müzakerelerine geri dönülmesi için gerçekçi seçenekleri değerlendirecek" dedi.

Uluslararası hukuka göre yasa dışıdır

Dujarric, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimi inşaatına devam etmesine de değinerek, "Genel Sekreter (Ban Ki-mun), İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs'te 900 yeni yerleşim birimi kurma planlarından derin endişe duymaktadır. Bu yerleşimler uluslararası hukuka göre yasa dışıdır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı ve Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını bugün resmen bildirmişti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN