İş ve medya dünyası Suudilerle ortaklıklarını gözden geçiriyor

İş ve medya dünyası Suudilerle ortaklıklarını gözden geçiriyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girmesinden beri haber alınamaması nedeniyle, küresel iş ve medya dünyası Riyad yönetimiyle ilişkilerini gözden geçiriyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, konuyla ilgili haberinde finans dünyasının Suudi Arabistan yönetimi ile ilişkileri gözden geçirdiğini yazdı ve Suudi Arabistan'da çalışan bir finansçının "Bütün dünya allak bullak oldu" sözlerini alıntıladı.

Gazete, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Enerji Bakanlığı yapan Ernest Moniz'in Suudi Arabistan'da 500 milyar dolarlık bir mega projede danışma kurulundaki görevini askıya aldığını yazıyor.

Bu hafta danışma kurulu üyelikleri açıklanan kent inovasyon şirketi Sidewalk Labs'in icra kurulu başkanı Dan Doctoroff ve Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive'ın "yanlışıklıkla listeye konduklarını" söyledikleri de belirtiliyor.

Haberde, Cemal Kaşıkçı olayının, uluslararası yatırımcıların ve iş insanlarının, Suudi Arabistan'ın bağımsız varlık fonu tarafından düzenlenen 'Future Investment Initiative' (Gelecek Yatırım İnsiyatifi) isimli konferansa katılmaya hazırlandıkları bir süreçte meydana geldiği kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN