İslam Kalkınma Bankası başkanı duyurdu: Türkiye'ye desteğimizi artıracağız

İslam Kalkınma Bankası başkanı duyurdu: Türkiye'ye desteğimizi artıracağız

İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Hajjar, İKB Grubunun, Türkiye'nin enerji, ulaştırma, sağlık, ticaret ve İslami finans sektörlerine ve özel sektörün gelişmesine yönelik iş birliği ve desteğini artıracağını söyledi.

İslam Kalkınma Bankası Grubu (İKB) Başkanı Bandar Hajjar, İKB Grubunun uluslararası iş birlikleri, bankanın yeni misyonu ve ülke ekonomisine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İhracatçı ve Yatırımcı Zirvesi'ne katılmak için İzmir'de bulunan Hajjar, İKB ile Türkiye arasında güçlü bir bağ olduğuna dikkati çekti.

Hajjar, Türk ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu ve şoklara karşı direnç gösterdiğine işaret ederek, "Türkiye özellikle yoksulluğun azaltılmasında muazzam kazanımlar elde etti. Büyümenin faktörleri olan güçlü yatırımcı ve iş dünyası güveni ile Türkiye’nin bu yüksek büyüme ivmesini sürdürmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

700 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM

Türkiye'nin İKB Grubu finansmanından en fazla faydalanan dördüncü ülke olduğunu dile getiren Hajjar, "Bugüne kadar ülkeye 483 proje için 11,2 milyar dolar finansman sağladık. Bunun 6,7 milyar dolarlık kısmı ticaret finansmanı, 3,8 milyar dolarlık kısmı proje finansmanı, 737 milyon doları da özel sektöre finansmandan oluştu. Türkiye'de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği artırma projelerine 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptık" bilgisini verdi.

TÜRKİYE'YE DESTEK ARTACAK

Hajjar, İKB Grubunun, Türkiye’nin enerji, ulaştırma, sağlık, ticaret ve İslami finans sektörlerine ve özel sektörün gelişmesine yönelik olan iş birliğini ve desteğini artıracağını vurguladı.

Enerji sektöründe, yenilenebilir enerji, depolama ve iletim ağları aracılığıyla arz güvenliğine odaklanacaklarını aktaran Hajjar, "Ulaştırma sektöründe, IKB'nin desteği, ağırlıklı olarak yüksek hızlı tren ve otoyollarda kalacak ve Türkiye'yi bir lojistik merkez olarak geliştirmeye yönelik olacak. Kamu ve özel sektör iş birliği modeliyle yapılan Türkiye'nin sağlık dönüşüm programını desteklemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda ülkede bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirmeye desteklemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN