İyi hissetmek için lüks tüketiyoruz

İyi hissetmek için lüks tüketiyoruz

Lüks tüketim çılgınlığı gündelik alışverişe de ulaşırken, Türkler bu alanda başı çekiyor. Bir araştırmaya göre, Türklerin ve Asyalıların yüzde 55’i “Premium ürün almak kendimi daha iyi hissettiriyor” dedi.

luslararası araştırma şirketi Nielsen tarafından yapılan ‘Global Premiumlaşma Araştırması’na göre, Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 55’i, bir ürünün ‘daha pahalısını’ satın almayı tercih ediyor. Türkler bu özellikleriyle, Avrupalı tüketicilerden ayrışıyor, Asya/Pasifik ülkeleriyle benzeşiyor.

Dünyanın en gelişmiş bölgeleri olan Avrupa’da bu oran yüzde 29, Kuzey Amerika’da ise yüzde 36. Ortadoğu’da insanların yüzde 48’i daha pahalı ürünleri tercih ediyor. Araştırma sonuçlarına göre, belirli bir kategorideki ortalama fiyattan en az yüzde 20 daha yüksek maliyetli ürünler olarak tanımlanan ‘premium’ sınıfındaki ürünlerin satışında hızlı bir büyüme görülüyor.

Nielsen’in Global Premiumlaşma Araştırması ve Asya-Pasifik, Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu/Afrika ve Kuzey Amerika’da bulunan 63 ülkeden internet erişimi olan 30 binin üzerinde tüketicinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Araştırma sonuçları, premium segmentin pek çok pazarda toplam kategori satışlarını geride bırakarak güçlü bir büyüme gösterdiğini, tüketicilerin yalnızca lüks kategorisindeki çok pahalı ürünleri satın alma eğilimi göstermeyip, aynı zamanda gündelik ürünlerde de premiuma yöneldiğini ortaya koydu. Kişisel bakım, güzellik, ev bakımı ve içecek kategorileri, dünya genelinde pek çok pazarda güçlü satış büyümesi sergiledi ve dünya genelinde pek çok pazarda premium kategorisindeki büyüme, hızlı tüketim ürünlerinin (FMCG) pek çok alt kategorisindeki toplam büyümeyi geride bıraktı. -DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN