İzmir ve İstanbul’a 5 yeni Sheraton

İzmir ve İstanbul’a 5 yeni Sheraton

Zincir otel grubu Marriot International &Starwood, 5 yeni Four Ponits by Sheraton açmaya hazırlanıyor. İzmir, Kağıthane, Gebze, Ataşehir ve Kartal’da hizmet verecek oteller 400 milyona mal olacak.

Turizm sektöründe geçtiğimiz yıl yapılan 12.2 milyar dolarlık satın alma ile dünyanın en büyük otel zincir haline gelen Marriot International& Starwood Grubu, Türkiye’de Er Yatırım’la birlikte 5 yeni Four Points by Sheraton açmaya hazırlanıyor. İlki, 2017’nin Mart ayında İzmir’de hizmete girecek olan Four Points by Sheraton’ın ardından, 2018 yılında İstanbul Kağıthane ve Gebze, 2019’da da İstanbul Kartal ve Ataşehir hizmet vermeye başlayacak. Toplam 400 milyon TL’ye mal olacak olan yatırımlar ile yaklaşık 1000 kişilik istihdam yaratılacak.

Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, iki yıl önce 10 yılda 20 otel hedefi ve 300 milyon dolarlık bir yatırım planı ile yola çıktıklarını hatırlatarak “Şehir içinde yapmayı planladığımız otellerimiz için dünyanın en büyük otel gruplarından Marriot International& Starwood grubunun Four Points by Sheraton markasıyla anlaşma yaptık. Bu anlaşma kapsamında, hem yatırım hem de otellerin işletmesi Er Yatırım tarafından gerçekleştirilecek.

Yatırımlarımızı, şehir içi markalı iş oteli yatırımcısı kimliğimize uygun lokasyonlarda gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da Ataşehir, Kağıthane ve Kartal’da projelerimiz devam ederken, aynı zamanda bir otelimiz Gebze’de diğeri de İzmir Bayraklı’da hayata geçiyor. Ortalama 100 – 180 odalı şeklinde planlanan otellerimiz, süit ve standart odaların yanı sıra engelliler için özel odalar olacak” dedi.

Yapılacak olan yatırımlarının 400 milyon liraya mal olacağının ve Four Points by Sheraton İzmir’in, Mart 2017’de misafirlerini ağırlamaya başlayacaklarının bilgisini veren Çelikkanat, otel yatırımları hakkında şu bilgileri verdi: “İzmir’in ticaret merkezi Bayraklı’da Mistral Towers projesinin içinde yer alan otelimiz 8 bin metrekare alana sahip. Four Points by Sheraton Kağıthane, 11 bin metrekarelik alanda; 173 oda, 3 süit, 2 engelli ve 168 standart odadan oluşuyor. Gebze’deyer alan Four Points by Sheraton Gebze, 159 oda, 7 toplantı salonuna sahip ve  2018’de hizmete başlayacak. Kartal’da yapımı planlanan bir diğer otelimizin, 2019 yılında hizmete girmesi planlanıyor.”

YABANCILAR ÇOK İSTEKLİ

Turizmin küresel devlerinin, üst grup markalarının yanı sıra 3 – 4 yıldızlı markalarını da Türkiye pazarına taşıma trendinde olduğunu ve şehir otellerine yatırım trendinin süreceğini belirten Çelikkanat, yabancı yatırımcıların Türkiye’den vazgeçmeyeceğini belirterek, “Yabancılar çok istekli. Ödleri kopuyor biz yatırımdan vazgeçer miyiz diye. Yabancılar konusunda hiçbir endişem yok. Önemli olan ülke ve yatırımcı birlikte kazanalım. Onlara da, hak ettiğini verelim” dedi. Ürün ve portföyün tamamlanması için Anadolu’da olmak gerektiğini de ifade eden Çelikkanat; “Anadolu’da 3 ve 4 yıldızlı markalı otel ihtiyacı var. Devam eden projeleri belli bir noktaya getirdikten sonra Anadolu’da da olacağız. Seçeceğimiz lokasyonlar, yatırım eğilimi ve konjektöre göre değişebilir sadece”  açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN