Japonlar Beylikdüzü’ne yüzde 35 kazanca geldi

Japonlar Beylikdüzü’ne yüzde 35 kazanca geldi

Beylikdüzü’nde yükselen konut projelerinde prim oranlarının yüzde 35’e ulaştığını söyleyen Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan, Japonlara bir kule katı sattıklarını açıkladı. Babacan, “Yeni bir Japon yatırımcıya ikinci katı satmak için de görüşüyoruz” dedi.

İstanbul’un hızlı gelişen ilçelerinden Beylikdüzü, 2019 yılında hizmete açılacak dev şehir hastanesine yakınlığı ve ulaşım hatlarıyla değerini katlıyor. Bölgede konut ve işyeri inşasına 1,5 yıl önce başlayan Babacan Holding ise yükselen prim oranlarıyla sadece Körfez bölgesini değil, Uzakdoğulu yatırımcıları da Beylikdüzü-Esenyurt hattına çekmeye başladı. Gayrimenkul yatırımları ve planlanan yeni projeleri Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Karar Gazetesi’ne anlattı. 

Holding olarak Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde Babacan Premium projesinin inşasını sürdürdüklerini söyleyen İbrahim Babacan, “Bu projemiz yaklaşık bin konut, 120 işyeri ve beş tane kuleden oluşuyor. İnşasına 1,5 yıl önce başladık ve yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. 2018 yılının ilk çeyreğinde anahtar teslimlerine başlamayı planlıyoruz” dedi. Bir diğer gayrimenkul projelerinin Yeşilköy-Atatürk Havalimanı aksında yer aldığını ve Babacan Port Royal adını taşıdığını ifade eden İbrahim Babacan, “İnşaatına bu yıl başladık. Burada da 800 konut ve 60 işyeri yapıyoruz. İki projenin toplam büyüklüğü 1,2 milyar TL civarında. Bunlar bizim başladığımız ve faal olduğumuz işler” dedi.

Beylikdüzü’nde inşası süren ve beş kuleden oluşan projelerinde bir kule katının komple Japon bir yatırımcıya satıldığını açıklayan İbrahim Babacan, bir katı da yine Japonlara satmak için görüştüklerini açıkladı. Bir katta 15 daire bulunduğunu belirten Babacan, söz konusu projelerinin yüzde 35 prim yaptığını vurguladı. Yapımı süren işlerin yanında, üç yeni projeye de başlamayı düşündüklerini açıklayan Babacan, bu üç projeyi şöyle sıraladı: “Gaziantep’de bir projeye hazırlanıyoruz. Orada bir arazi satın alması yaptık. Özelleştirme ihalesi kapsamında aldığımız bir arazi var. İzin ruhsat çalışmaları sürüyor. Orada bu yılın son çeyreğinde inşaata başlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında yine Beylikdüzü’nde bin konutluk projeye başlayacağız.

E-5 cephesinde. İzin, ruhsat çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu yılın son çeyreğinde oraya da başlamayı düşünüyoruz. Sonrasında Kadıköy Fikirtepe’de bir kentsel dönüşüm projemiz var. Orada da bin 500 konutluk çalışmamız var uzun bir süredir. Yine burada da izin çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde o projemize de başlamayı düşünüyoruz.” Firma olarak vites büyüttüklerinin altını çizen İbrahim Babacan, fırsatları kollamaya ve arazi geliştirme çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, “Bizim için verimli bir dönem, işlerimizi son hızıyla devam ettiriyoruz” diye konuştu.

İnşaat sektörünün önemine değinen Babacan, “İnşaat, 200 sektörü hareketlendiriyor. Bizim bin daire üretiyor olmamız, 200 sektörü de harekete geçiriyor. Bizim şu anda bahsettiğimiz projelerde çalışan sayımız bini geçti. Hem istihdama, hem dolaylı olarak diğer sektörlere katkı sağlamak gurur verici. Dönemsel olarak da karımızdan kampanyalarla fedakarlıklar yapıyoruz. Ülkemizin geleceğine zorlu dönemlerde de katkıda bulunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM İŞLERİNE ‘1 EKİM’E YETİŞMEZ’ FRENİ

1 Ekim’de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği konusuna da değinen Babacan, bu tarihe yetişmezse değiştirmek zorunda kalacakları projelerin de bulunduğunu ifade etti.  Yeni yönetmeliğin bazı eleştirileri de beraberinde getirdiğine işaret eden İbrahim Babacan, karşılaştıkları zorlukları şöyle anlattı: “Yönetmelik o kadar önemli ki bizim kentsel dönüşüme, yeni bir araziye bakışımızı, yatırım kararı verişimizi hepsini yüzde 100 etkiliyor. Şu anda bu yönetmelik değişecek diye birçok inşaat firması diyor ki: ‘Ben yeni iş almayım, yetişmeyecek.’ Bu da istihdama zarar veren bir durum.” Türkiye’deki deprem gerçeğine de işaret eden Babacan, yeni düzenlemeye ilişkin, “Bir kere bu işin önünü açmak mı, yoksa kapatmak mı lazım?” diye sordu. Söz konusu yönetmeliğin kentsel dönüşümün önünü tıkayıp tıkamadığı konusuna Babacan, şu yanıtı verdi: “Kesinlikle. Türkiye genelinde hissedilmeye başladı. Bunun içinde Anadolu’da, Trakya’da, Karadeniz’de, Ege’de var, hepsi var.”

‘FİKİRTEPE’Yİ ETKİLEMİYOR’

Fikirtepe’nin söz konusu durumdan etkilenmediğini belirten İbrahim Babacan, “Bizim inşaatlarımız iki şeye göre yapılıyor. Yönetmelik ve plan. Fikirtepe’de planı yükselttikleri için yönetmeliğe ilişkin sorun yok” dedi. Yeni bir yatırım kararı için yönetmeliği beklediklerini ifade eden Babacan, söz konusu yönetmeliğin uzatılıp uzatılmayacağı ve değiştirilip değiştirilmeyeceği konusundaki belirsizliklerin, yeniden tartışma konusu olduğunu söyledi. Belirsizliklerin ise ekonomiye zarar verdiğini ifade eden Babacan, “Plan yapamıyorsun, proje yapamıyorsun, sadece bekliyorsun” eleştirisinde bulundu. Babacan, yeni işleri için yönetmeliği beklediklerini de sözlerine ekledi.

‘EKSİLTMEYİ DOĞRU BULMUYORUZ’

Yeni yönetmelikte, yapılacak inşaat metrekarelerinin eksiltildiğinin altını çizen İbrahim Babacan, “Biz bunu doğru bulmuyoruz. Eksiltmek yerine artırılması gerekiyor ki bu işin biraz daha önü açılsın, hız verilsin. Çünkü yapılaşmaların yenilenmesi için artırmak gerekiyor. Bir gerçek var. Vatandaşın binasını yenileyecek durumu yoksa, geriye üç tane seçenek kalıyor. Birincisi, ya çok uygun bir kredi bulacak. İki, yönetmelik buna müsait olacak, müteahhit orada bir miktar fazla yapıp yenileyebilecek. Üç, vatandaşın çok müsait bir durumu olacak evini yeniletecek. Bir de herkes krediye uzanamıyor.” İbrahim Babacan, inşaat sektörünün yeni düzenlemeye ilişkin çekincelerini ise ilgili bakanlığa ilettiklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN