JP Morgan: Büyümenin geleceğinde belirsizlik var

JP Morgan: Büyümenin geleceğinde belirsizlik var

Türkiye’nin büyümede beklentileri aştığına dair açıklama yapan JP Morgan, “Teşvik paketleri sona erdikten sonra büyümenin nasıl performans göstereceğinde belirsizlik var” dedi.

2017’nin ilk çeyreğinde yüzde 5,2, ikinci çeyreğinde de yüzde 5,1 büyüme rakamları açıklayan Türkiye, uluslararası kurumlardan takdir toplasa da, bu rakamlarının sürdürülebilirliği noktasında endişeler de bulunuyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan yatırım bankası JP Morgan, 19-20 Eylül tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da hükümet ve TCMB yetkilileri, bağımsız siyaset ve ekonomi analistleri, yerel piyasa katılımcıları ve iş dünyası temsilcileri ile yaptığı toplantılara ilişkin değerlendirme notunu yayımladı. JP Morgan, erken seçim riskinin azaldığı, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adaylarını gelecek 12 ayda belirleyemecekleri bir ortamda siyasetteki cansızlığın devam etmesinin muhtemel olduğunu bildirdi. JP Morgan, yapılan temaslardaki izlenimlerini söyle sıraladı:

1- Büyüme performansı hükümetin uyguladığı teşvik tedbirlerinin etkisiyle beklenenden çok daha güçlü.

2- Ancak büyümenin teşvik paketleri sona erdikten ve Kredi Garanti Fonu’nun etkisi azaldıktan sonra nasıl performans göstereceği konusunda belirsizlik var.

3- Güçlü büyüme performansı şu ana kadar parasal ve mali teşvik ihtiyacını azalttı.

4- Hükümetin seçimlere kadar bir miktar mali hareket alanına sahip olmak için mali politikayı ılımlı şekilde sıkılaştırmaya çalışması büyük olasılık.

5- TCMB’nin likidite şartlarını ve faizleri önümüzdeki aylarda değiştirmemek için hareket alanı var.

MOODY’S NOT DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Birleşik Krallık’ın kredi notunu düşürdüğünü bildirdi. Moody’s’ten yapılan açıklamada, Birleşik Krallık’ın kredi notunun ‘Aa1’ seviyesinden ‘Aa2’ seviyesine çekildiği belirtildi. Birleşik Krallık’ın kredi notunun bir basamak azaltılmasının ardından kredi notu görünümünün de ‘negatiften’ ‘durağana’ çevrildiği kaydedildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN