Kadroya geçecek taşeron işçilere güvenlik soruşturması yapılacak

Kadroya geçecek taşeron işçilere güvenlik soruşturması yapılacak

Kadroya alınacak taşeron işçiler güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Soruşturmadan geçemeyen işçiler kadroya alınmayacak. İşte taşeron işçilerle ilgili 12 maddelik detaylar.

Yüz binlerce taşeron işçisi kadro hayali kurarken, işçilerin işini kaybetme riski ortaya çıktı. Buna göre, işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağı öğrenildi.

Tasarının Meclis tarafından kabul edilmesi ile birlikte, kamuda çalışan ve düzenlemede yer alan kamu kurumlarının taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin süreç başlayacak. Bu aşamada, işçilerle ilgili güvenlik soruşturması yapılacak.

Taşeron işçilerin kadroya geçerken herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Fakat memur statüsünde olacakları için emekliliği gelen taşeron işçiler kadroya geçemecek.

Taşeron işçiler için bir süredir toplu sözleşmeler imzalanıyor. Taşeron işçiler kadroya alındıklarında, sözleşme süresinin bitimine kadar aynı ücreti almaya devam edecekler.

İşçilerin yıllık izinleri çalışma sürelerine göre belirleniyor. Kadroya alınan taşeron işçilerin yıllık izin süreleri belirlenirken, en çok çalıştıkları işyerindeki kıdemleri esas alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN