Karnesini getirene İş Bankası’ndan kitap

Karnesini getirene İş Bankası’ndan kitap

İş Bankası’nın ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyasında bu yılki karne hediyesi “Astronotlar Üşür Mü? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı” oldu.

Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor. Kampanya kapsamında 1 milyon öğrenciye hediye edilecek kitap, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ev sahipliğinde, gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın katılımıyla yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. İş Bankası’nın bu yılki karne hediyesi olan “Astronotlar Üşür Mü? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı” Çağlar Sunay tarafından hazırlandı. Kampanyanın 10. yılında dağıtılacak kitaplarla birlikte çocuklara 10 yılda 12 milyonu aşkın kitap hediye edilmiş olacak. Çocuklarımızın özellikle kitap okuma alışkanlığını kazanmaları, hayal güçlerinin geliştirilmesi, bilim ve akıl yolunda kişisel gelişimlerini sağlamalarının önemine işaret eden Bali, “Sorgulayan ve araştıran bir birey olmanın da yolu okumak. O dönemden bu yana her eğitim döneminin son ders zili çaldığında çocuklarımıza hediye kitaplarını şubelerimiz aracılığıyla dağıtıyoruz. Bu yıl da aynı şekilde 9 Haziran, Cuma günü karnelerini alan çocuklarımızı şubelerimize bekliyoruz” dedi. Doğan Hızlan da konuşmasında, İş Bankası’nın “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasının önemine işaret ederek, “Ben inanıyorum ki yıllardır bu kampanya ile dağıtılan kitaplar okur sayısını, kitap meraklısı sayısını arttırmıştır. Hiç kuşkusuz çocukların bu konudaki beğenisini, ilgisini de geliştirmiştir. Ayrıca bu kampanya aracılığıyla kitapların Türkiye’nin her yerindeki çocuklara ulaşmasını da çok önemli görüyorum” diye konuştu. Hızlan, “Bu yıl hediye edilecek kitap okuyanları başka dünyalara, başka kitaplara götürecek, bazı çocuklar bilim adamı olma isteğinin çekirdeğini bulacaktır, bazı çocuklar okullarda yaptığı deneylerin nedenini anlayacaktır. Bilim hayatın içindedir. Sanat da edebiyat da hayatın içindedir. Bilim, sanat, edebiyat insanların hayatının içine girdikçe insanlar daha mutlu olacaktır.

10’UNCU YILDA 12 MİLYONU AŞACAK

İş Bankası, Karneni Göster Kitabını Al kampanyası ile çocuklara 2008 yılında “Alice Harikalar Diyarında”, 2009’da “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010’da “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2011’de “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, 2012’de “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”, 2013’te “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler”, 2014’te “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2015’te ise “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” ve “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum”, 2016 yılında “Mars’a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı” kitaplarını dağıtmıştı. Bu yıl hediye edilecek kitaplarla birlikte 10 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 12 milyonu aşmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN