Karsan ulaşımda tüm dünyayı geleceğe taşıyor

Karsan ulaşımda tüm dünyayı geleceğe taşıyor

Karsan, “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonuyla aldığı aksiyonları kapsamında Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global’e yatırım yapan ilk otomotiv şirketi oldu.

Karsan, Finlandiyalı MaaS Global (MaaS) şirketine yatırım yapan ilk otomotiv şirketi oldu. Karsan’ın hissedarları arasında olduğu MaaS Global, farklı ulaşım çözümlerini bir arada sunan yenilikçi bir ulaşım platformu oluşturmak üzere kuruldu.

Şirket, ‘Whim’ adı verilen dijital uygulaması üzerinden müşterilerin ulaşım ihtiyaçlarına göre belirlenmiş toplu taşıma, e-taksi çağırma ve otomobil kiralama hizmetlerini kapsayan aylık bir abonelik paketi satın almalarını sağlıyor. Uygulama bu yıl Avrupa’nın en önemli üç kentinde daha devreye girecek. İki şirketin de müşterilerinin mobilite ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi esas alan stratejik hedefi çok iyi örtüştüğünü vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, Karsan’ın elektrikli araç ve otonom sürüşe kadar Ar-Ge odaklı vizyon çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

KÜRESEL PAZAR 1 TRİLYONU AŞACAK

Okan Baş, “MaaS’ın ardında yatan temel fikir, bireylerin günlük mobilite ihtiyaçlarını kullandıkça ödemeyi tek seferlik veya aylık abonelik çözümü ile bir uygulama üzerinden tesis etmek. Araştırmalara baktığımızda 2030 yılına kadar küresel mobilite çözüm pazarının (MaaS) bir trilyon doları aşacağını tahmin ediliyor. Karsan olarak hissedarı olduğumuz MaaS Global’e yaptığımız yatırımın karşılığını en iyi biçimde alacağımıza inanıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN