Kayısı fiyatları düştü

Kayısı fiyatları düştü

Malatya'da geçen yıl don olayları nedeniyle fiyatların tavan yaptığı kayısıda bu yıl ürünün bol olması nedeniyle fiyatlar yüzde 50 oranında düştü.

Kayısıda bu yıl kaybın az olması nedeniyle fiyatlarda ciddi düşüş yaşandı. Geçen yıla oranla büyük fiyat farkının oluştuğu pazarda okulların açılacak olması nedeniyle de üretici ellerindeki kayısıları satmak zorunda kalıyor. Okul öncesi olduğu için kayısılarını pazara getiren köylüler ürünlerini 6-10 TL arasında satıyor. Bu yıl kayısının bol olması nedeniyle fiyatlarında indiğini belirten esnaf, üreticinin kayısısını sabah saat 05.00 ile 09.00 arasında pazara getirdiğini ve uygun fiyata sattığını söyledi. Fiyatların geçen yıla göre yarı yarıya düştüğünü belirten esnaflar, okulların açılacak olmasından dolayı üreticilerin ellerindeki mahsulü uygun fiyata sattığını belirttiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN