Kentsel dönüşüme kamu arazisi formülü

Kentsel dönüşüme kamu arazisi formülü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde çizilecek yeni yol haritası ve kamudaki arazilerin de bu çalışmalara aktarılmasına yönelik  açıklamalarda bulundu. 

Geçen 4 yıllık süreçte dönüşüm çalışmalarında aksayan noktaları belirlediklerini ifade eden Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşümde yapılması gerekenler, kamu arazilerinin bu işlere tahsis edilmesi. Rezerv alan olarak kullanılması. Bu konuda, elimizde bulunan kamuya ait rezerv alanları, belediyelere, kamuya tahsis etme noktasında biraz cömert davranmamız lazım. Nihayetinde onlar da kamu kuruluşları ve kentsel dönüşümde bu tür kamu arazilerini kullandıklarında rahatlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere bu formülün yanı sıra farklı çalışmalar da geliştirdiklerini belirten Özhaseki, Şehircilik Kurultayı’nda tüm bunların ele alınacağını kaydetti.

Özhaseki, kurultayın dört ana başlığından birinin, kentsel dönüşüm olduğunu aktararak, “Belki Anadolu’nun birçok ilinde kentsel dönüşüm noktasında çok acele etmeye gerek olmayabilir, ancak İstanbul için çok acele etmemiz lazım. Çok hızlı davranmamız lazım. Orada doğru işler yaparak insanları rahatlatmamız lazım” dedi. Şehircilik Kurultayı’nda ortaya çıkacak sonuçları tek tek inceleyeceklerini belirten Özhaseki, “Önümüzdeki ay yapılması planlanan Şehircilik Kurultayı’nda çıkacak sonuçlara göre de kentsel dönüşüme yeni bir yön vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

HERKES BİNASINI SAĞLAMLAŞTIRMAYA BAKSIN

Türkiye’de kentsel dönüşümün bir nevi “varlık-yokluk” meselesi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Özhaseki, deprem uzmanlarının İstanbul özelinde 2030’a kadar şiddeti 7’den fazla bir deprem beklediğini anımsatarak, 1999 öncesindeki yapılanların risk taşıdığını dile getirdi

Özhaseki, “Kötü müteahhitlik örneği olarak sunulabilecek çimentosundan, harcından, demirinden çalınmış olduğu 3 katlı, 4 katlı yapılar çok sağlam gözükmüyor” dedi. Bakan Özhaseki, bu kapsamda vatandaşlara şu çağrıda bulundu: “Gücü yeten herkes, binasını lütfen ölçtürsün, sağlamlaştırmak için adım atsın. Çünkü içinde canını taşıyor. Eğer belediyelerimiz bir çalışma başlatmışlarsa da bir alan ilan edip, ‘Sizin de eviniz oranın içinde, dönüştürmek istiyoruz’ diyorlarsa lütfen kolaylık göstersinler.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN