Kırmızı et üretimi üçüncü çeyrekte yüzde 27,4 arttı

Kırmızı et üretimi üçüncü çeyrekte yüzde 27,4 arttı

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,4 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı üçüncü çeyrek kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi üçüncü çeyrekte 339 bin 379 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,4 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.

SIĞIR ETİ ÜRETİMİ 306 BİN 638 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 30, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,6 oranında arttı.

KOYUN ETİ ÜRETİMİ 28 BİN 539 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,4 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,7 oranında azaldı.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN