KKTC'de yeni asgari ücret belli oldu

KKTC'de yeni asgari ücret belli oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Saptama Komisyonu, işçi ve işveren taraflarının önerileri değerlendirilmesi sonucunda asgari ücretini brüt 2 bin 620 TL olarak belirledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) yeni asgari ücret, brüt 2 bin 620 TL olarak açıklandı.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, taban maaşlar ve sektörel bazda asgari ücret düzenlemesi yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, yeni asgari ücretin brüt 2 bin 620 TL olarak işçi ve işverenler ile birlikte oy çokluğu belirlendiğini duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC)Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılının ikinci asgari ücretini, brüt 2 bin 620, net 2 bin 279 TL olarak belirledi. Yapılan değişiklikle asgari ücret saatlik 15.12 TL, günlük 120.92 TL, haftalık 604.62 TL oldu.

Asgari ücret Mart ayından bu yana brüt 2 bin 365 TL, net 2 bin 57 TL olarak uygulanıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN