KOBİ’lere 10 milyarlık ‘nefes’ önerisi

KOBİ’lere 10 milyarlık ‘nefes’ önerisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası, DenizBank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilen “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” projesi iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Kredi Garanti Fonu’nu 5’i (milyar lira) 10 yapalım der, TOBB’da bunu kabul ederse biz de tamam deriz” dedi. KOBİ’lerle ilgili konuların, buralarda çalışanlar ve aileleri düşünüldüğünde 30 milyon kişiyi ilgilendirdiğine dikkati çeken Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Ancak bunlar toplam banka kredilerinin yüzde 25’ini kullanabiliyorlar. Bu oranlara da çok yeni ulaşıldı” diye konuştu.

KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ projesinin devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Ateş, bunun boyutunu büyütmek gerektiğini söyledi. Projedeki tek özel banka olduklarını ifade eden Ateş, “Biz yurdumuzu seviyoruz ve yurdumuz için gerekli olanı yapmaya kararlıyız” dedi. TOBB’un projeye 500 milyon lira katkı sağladığını kaydeden Ateş, “Kendi katkılarının 10 katı kadar (5 milyar lira) bizden kredi talep ettiler. Biz ‘evet’ diyen ilk bankayız. Ziraat Bankamızla birlikte projeyi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

9 AYDA YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

Bu yılın 9 ayında da KOBİ kredilerinde yüzde 15 büyüme kaydettiklerini ifade eden Hakan Ateş, “Biz bu alana özel bir önem veriyoruz. 20 milyarın üzerine, Ziraat Bankası ile birlikte, kullandıracağımız 5 milyarlık paket söz konusu. TOBB ile paketin genişletilme şansı var” dedi. Banka olarak KOBİ’lere toplam 20 milyarlık kredi kullandırdıklarını anlatan Ateş, geçen yıl sektörün 4 katı büyüdüklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN