Koç Holding’den 5 yılda 35 milyar lira yatırım

Koç Holding’den 5 yılda 35 milyar lira yatırım

Yılın ilk çeyreğinde 1.1 milyar lira kâr eden Koç Holding, kombine yatırımları da yüzde 40 artırarak 1.6 milyar liraya ulaştırdı. Böylece holding son 5 yıl içinde yatırım miktarını 35 milyar liranın üzerine çıkarttı.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Koç Holding’in ilk çeyrek bilançosu belli oldu. Koç Holidng’in yaptığı açıklamaya göre, 2018’in ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 24.6 milyar TL gelir elde ederken, 1.1 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. Aynı dönemde kombine yatırımları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 artışla 1.6 milyar TL’ye ulaştı. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, uzun vadeli değer yaratma hedefi ve küresel vizyon çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Yılın ilk çeyreğinde ülke geleceğine olan inanç, dirençli bilanço yapısı ve disiplinli risk yönetimi sayesinde faaliyetlere ve yatırımlara kararlılıkla devam ettiklerini altını çizen Çakıroğlu, “Ülkemizde ve küresel pazarlarda rekabetçiliğimizi artırarak büyümeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Çakıroğlu, uzun yıllardır kararlılıkla sürdürülen yatırımların Koç Topluluğu’nun finansal sonuçlarına katkı sağlamaya devam ettiğini belirterek, “Son 5 yılda 35 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Senenin geri kalanında da yatırımlarımızdaki bu ivme devam edecek” bilgisini verdi. Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin Entek tarafından devralınmasının tamamlanmasıyla yenilenebilir enerji alanında önemli bir adım atmış oldukların bildiren Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Öte yandan, ülkemizde bankacılık sektörünün uzun vadeli büyüme potansiyeline inancımızla, Yapı Kredi’de 4.1 milyar TL tutarında sermaye artışına karar verdik. Bu işlem son 10 yılda ülkemizin bankacılık sektöründe gerçekleştirilen en büyük bedelli sermaye ihracı olacak. Otokoç Avis Budget Group ile birlikte, Yunanistan’daki Avis Budget operasyonlarının satın alımını gerçekleştirdi. Arçelik ise Hindistan’da 2019’un ikinci yarısında üretime geçmesi planlanan buzdolabı fabrikası için altyapı çalışmalarını hızlandırdı.”

BEKO AVRUPA’DA İKİ NUMARA

Yılın ilk çeyreğinde baz etkisi nedeniyle yurtiçi beyaz eşya sektöründeki daralmaya rağmen, Arçelik’in güçlü ihracat performansı sayesinde toplam gelirlerini yüzde 14 artırdığını kaydeden Levent Çakıroğlu, Beko’nun Avrupa’da pazar payı kazanarak en çok satan ikinci marka konumunu güçlendirdiğini vurguladı. Çakıroğlu, Yapı Kredi’nin ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini belirterek, “Yapı Kredi’nin nakdi ve gayrinakdi kredi hacmi tüm segmentlerdeki dengeli büyüme ile yıllık bazda yüzde 13 artarak 289 milyar TL’ye ulaştı. Maddi ortalama öz kaynak karlılığı ise yüzde 17.1 olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN