Konut fiyatlarının aşağı inmesini beklemek hayal

Konut fiyatlarının aşağı inmesini beklemek hayal

Ağaoğlu, metrekaresi 4 bin 800 liradan başlayan Çekmeköy Park’ta 738 konutun 150’sini bir haftada sattı. Satışların yavaşladığı ortamda ‘satamıyorum’ diye ağlamak yerine fedakarlık gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Fiyatların düşmesi ise hayal olur” dedi.

Anadolu Yakası’nda 400 milyonluk inşaat yatırımıyla yükselecek Çekmeköy Park projesini satışa çıkartan Ağaoğlu, metrekareleri 4 bin 800 liradan başlattı. Daire fiyatının 387 bin lira olduğu 1+1’ler bir haftada satıldı. Çekmeköy Park projesinin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu projeyi sisli, bulutlu havada, adına ‘kriz’ demeyelim ama dünyada belirsizliğin olduğu bir dönemde yapıyoruz” şeklinde konuştu. Ağaoğlu, söz konusu projeyle Ağaoğlu ailesi olarak tanımladıkları daire sahipleri, tedarikçi ve çalışanlarına servet transferi yaptıklarını belirterek, “Biz, 1453’ü ilk alanlara yüzde 250-300’ün üzerinde kazandırdık. Biliyorlar ki biz onlara hep kazandırıyoruz. Karımı vatandaşla paylaşıyorum” dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, sadece Türkiye’de değil, dünyada sıkıntılı bir dönem yaşandığına işaret ederek, “Satışlarda bir yavaşlamanın olduğu doğru... Bunu aşmanın yolu ‘satamıyorum’ diye ağlamak değil. Fedakarlık yapacak, karını paylaşacak. Vatandaşın yeni ve nitelikli konuta ihtiyacı var” dedi. Bir dönem, “Ne yaparsam satarım” dönemi olduğunu belirten Ağaoğlu, “Ehil olan olmayan, maddi gücü olan olmayan herkes sektöre dalmıştı. Şimdi öyle bir dönem yok. Ekmek aslanın ağzında değil, kalın bağırsağında... Herkes hesabını iyi yapacak. Konut fiyatlarının ise kesinlikle düşeceğine inanmıyorum. Fiyatların aşağıya gelmesini beklemek hayal olur. Ben aşağıya gelmeyeceğine eminim” diye konuştu. 

BİR AYDA TÜM DAİRELER SATILIR 

Çekmeköy’de gerçekleşecek projede 738 dairenin yer alacağını vurgulayan Ali Ağaoğlu, “Şu anda 150’nin üzerinde kişi para yatırıp sözleşmesini yaptı. İddia ediyorum ki bu ay içerisinde bu projenin de satışını tamamlarım” diyerek, takım elbisesine iddiaya girdi. Söz konusu projede bugüne kadar yaptıkları en kullanışlı daire planını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, “Kış geliyor, elbiseye de ihtiyacım var” esprisi yaptı. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı ise  “10 yıl banka kredili, yüzde 15 peşinatı da 18 ay sonra alacağız” dedi. Rahvalı, ön talep sürecinde daire fiyatlarının 446 bin ile 1 milyon 723 bin lira arasında olduğunu bildirdi.

TOPBAŞ GİTTİ ÇOK DA İYİ OLDU

İş dünyasının önündeki en büyük engelin bürokratik oligarşi olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, Kadir Topbaş’ın istifasını ise, “Kadir Topbaş gitti, çok da iyi oldu” diye yorumladı. Toplantıda verilen bilgilere göre, Çekmeköy Park projesinin inşaat maliyeti 400 milyon lira. Proje 738 daire, A, B ve C gruplarından oluşan 3 çeşit ve 15 katlı 13 blok bulunuyor. A bloklarda 4+1, B bloklarda 3+1, C bloklarda 2+1 ve 1+1 daire tipleri yer alıyor. Projenin ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 lira olarak belirlenirken, bu fiyat üzerinden yüzde 25 lansman indirimi uygulanıyor. Toplamda 1 milyar 100 milyon liralık hasılat bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN