2016 Konut kredi faiz oranları | Bankaların konut faiz oranları ne kadar? Kredi konut başvurusu

2016 Konut kredi faiz oranları | Bankaların konut faiz oranları ne kadar? Kredi konut başvurusu

Haberimizden konut kredi faiz oranlarını öğrenebilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Ev alacakların gözü kulağı bu haberde. Sizde haberimizden yararlanarak 2016 Konut kredi faiz oranları ve merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. 22.7.2016 tarihi itibariyle 10 yıl vadede en düşük konut kredisi faiz oranı %1,03 en düşük konut kredisi maliyet oranı %1,05. Peki bankalara göre konut kredi faiz oranları ne kadar? İşte Temmuz ayı konut kredi oranları ve detayları...

Konut kredi faiz oranları hakkında merak ettiğiniz tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. 2016 yılı bankaların konut kredi oranları son günlerde merak konusu oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ev alacaklar ve konut kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlara kötü bir haber geldi. Peki konut kredisi ne kadar? Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde yeni dönem başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konut finansmanı sözleşmelerinde tüketici lehine düzenlemeler yaptı. Yeni düzenlemeye göre kredisini erken ödeyene indirim yapılacak... İşte 2016 konut kredisi ve detayları hakkında merak ettikleriniz.

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI

22.7.2016 tarihi itibariyle 10 yıl vadede en düşük konut kredisi faiz oranı %1,03 en düşük konut kredisi maliyet oranı %1,05.
22.7.2016 haftasında faizler bir önceki haftaya göre düşmüştür. 100 bin TL konut kredisi kullanılırsa 1.456 TL aylık taksit ile 10 yılda 175.859 TL toplam geri ödeme oluşacaktır.

Konut kredisi araştırırken sunulan tekliflerde incelemeniz gereken ilk faktör faiz oranıdır. Diğer kredi türlerine göre daha düşük seviyelerde konumlanan konut kredisi faiz oranları tüketiciye sunulan uzun vade seçenekleri ile değişmektedir. 

Konut kredi faiz oranları için tıklayın

Verdiğimiz linke tıklayarak güncel konut kredisi faiz oranlarını vade bazında haftalık olarak incelediğimiz yazılarımızı okuyabilir, internetten en çok aranan kredi tekliflerinden derlediğimiz popüler kredi hesaplamalarımıza göz atabilirsiniz.

16-07/27/1-1469603731.JPG

16-07/27/2.JPG

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

“İpotek teminatlı konut kredisi” de diyebileceğimiz Mortgage, Türkçe’ye “tut-sat” veya “tutulu satış” olarak çevrilmiştir. Mortgage, bireylerin konut olarak kullanacakları bir konutu satın almaları için konut üzerine ipotek koyularak kullandırılan ve vergi avantajı sağlayan bir finansman şeklidir. Konut kredisi hesaplaması birçok etkenin incelendiği bir süreçtir. Aylık gelirinizden peşinatınıza, almak istediğiniz evin değerinden, bankanın sunduğu faiz oranına, kullanmak istediğiniz vadeden dosya masraflarına tüm etkenlerin hesaplandığı bu süreçte en doğru kararı verebilmek için sonrasında hesaplanan banka tekliflerini karşılaştırmak gerekecektir. Konut kredisi hesaplaması ödeme gücünüze uygun krediyi bulmanızda önemli bir adım olacağından mutlaka bir danışman yardımı almanız, süreçleriniz hızlandıracaktır.

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Konut kredisi başvurusu bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte gerekli belgelerin hazır olması durumunda, genellikle aynı gün içerisinde tamamlanabilen bir işlemdir. Kredi hesaplamanızı yapmış ve ödeme gücünüze en uygun konut kredisi teklifini bulmuşsanız başvuru yapmak için aşağıdaki belgeleri tamamlamanız ve bankanın aradığı şartları karşılıyor olmanız yeterli olacaktır;

Kimlikİkâmetgah belgesi,

Tüketicinin adına kayıtlı bir fatura,

Gelir durumunu gösterir bir belge veya belgeler,

Satın alacağı gayrimenkule ait tapu fotokopisi.

Kredi kararı,

belirtilen şartlardaki bir kredinin geri ödeme koşullarının müşterinin ödeme gücüne uygun olup olmadığının yanı sıra, satın alınacak konutun kredilendirmeye uygun olup olmadığının ve ekspertiz değerinin belirlenmesi sonrasında verilir.

EV ALACAKLAR DİKKAT

Konut kredisinde yeni dönem başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konut finansmanı sözleşmelerinde tüketici lehine düzenlemeler yaptı. Yeni düzenlemeye göre kredisini erken ödeyene indirim yapılacak.

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 0.85'lerden yüzde 1.10 bandına yükselmesi, ev almak isteyen tüketiciye ek maliyet olarak yansıdı. Geçen yıla yüzde 0.85 aylık faiz oranıyla başlayan konut kredileri, yıl içerisinde jeopolitik riskler ve küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler yüzünden son bir yılda yüzde 1.10 bandına yükseldi. Amerika Merkez Bankası FED'in uzun süredir bütün dünyada beklenen ve 10 yılın ardından aldığı faizleri artırma kararı bütün dünyada etkili oldu. Türkiye'de de konut kredisi oranlarına yansımaları oldu. Konut kredisinde gerçekleşen aylık faiz oranı artışı, ortalama 25 baz puanı buldu. Faiz artışı en çok orta ve alt gelir grubundaki tüketiciyi vurdu. Örneğin, tüketicinin konut alımında ortalama 100 bin lira kredi kullandığı varsayılırsa, alacağı ev için konut kredisi çeken vatandaşın sadece bu konudaki maliyeti 22 bin lira arttı. Ocak 2015'te 100 bin liralık 10 yıl vadeli konut kredisi çeken bir vatandaş toplamda 159 bin lira öderken, bu rakam Ocak 2016'da 181 bin liraya çıktı. Artan faiz yükü, konut kredisi için ödenen aylık taksit tutarlarını da yukarı çekti. Yine 100 bin liralık kredi çeken tüketici için 2015 Ocak'ta hesaplanan taksit tutarı 1.333 lira iken, 2016 Ocak'ta 1.505 liraya yükseldi.

BANKALAR SEFERBER OLDU

Ev alacaklara devlet desteği uygulaması için geri sayım başladı. 26 Ağustos'ta start alacak konut hesabı uygulaması ile; bankada düzenli olarak para biriktirip ilk evini alanlara 15 bin liraya varan devlet katkısı ödenecek. Takvim'in haberine göre bankalar yeni sistem için şimdiden seferber oldu. Konut hesabı açtırmak isteyenleri şubelerine çekmek isteyen bankalar, cazip kampanyalar hazırladı. Uygun faizle konut kredisi kullandıran da, birikime özel faiz veren de var. Böylece uygulamaya katılanlar çifte kazanç elde edecek. İşte devlet katkısı için gereken şartlar:

-Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek. Konut hesabı ortak hesap olamayacak. Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramayacak

-Konut hesabına düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Takvim'in haberine göre, düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olacak.

-Katılımcı aylık ödeme planında bir dönem içerisinde en fazla 3 defa ödemeyi yapmayabilecek.

-Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i; 48-59 ay olanlar yüzde 18'i; 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si kadar devlet katkısı alacak. Buna göre; 5 yıl boyunca 75 bin lira biriktirene, devlet de 15 bin lira verecek.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Bu güne kadar yaptığımız tüm hesaplamaların ortaya koyduğu verilere baktığımızda kiracı olarak oturan bir kişi için ev alımı uzun vadede kesinlikle karlı bir yatırım oluyor. Farklı bir konu olduğu için bu yazıda detaylarına girmediğimiz ancak alınacak olan evin değerlenmesi durumunu da kesinlikle göz ardı edilmemeli ve kiracı olarak kalma kararınızı değerlendirirken hesaba katılmalı.
Kira öder gibi ev sahibi olunabilir mi? sorusunun cevabını tam olarak verebilmek için aylık kira bedeline göre evin değerini bulmak ve bulunan değeri aylık kredi taksit tutarı ile karşılaştırmak gerekli.

Kira Öder Gibi Konut Kredisi Hesaplama

Hesaplama aracımız ile mevcut kiranız veya ödeyebileceğiniz taksit tutarınıza göre yıllık %8 veya sizin öngörmüş olduğunuz yıllık artış oranı ile ne kadar kredi çekebileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberimizden konut kredi faiz oranlarını öğrenebilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Ev alacakların gözü kulağı bu haberde. Sizde haberimizden yararlanarak 2016 Konut kredi faiz oranları ve merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. 22.7.2016 tarihi itibariyle 10 yıl vadede en düşük konut kredisi faiz oranı %1,03 en düşük konut kredisi maliyet oranı %1,05. Peki bankalara göre konut kredi faiz oranları ne kadar?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN