Konut kredileri düşecek mi? Ev kredi faiz oranları 2018'de ne kadar?

Konut kredileri düşecek mi? Ev kredi faiz oranları 2018'de ne kadar?

Konut kredileri düşecek mi? ve Ev kredi faiz oranları 2018'de ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Haberimizde en güncel ev kredi faiz oranlarını ve Konut kredileri düşecek mi? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Başbakan Binali Yıldırım Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyurmuştu. Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi. Böylece Konut kredileri düşecek mi? beklentisi için ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Konut kredileri hakkındaki tüm gelişmeler haber detayda...

Konut kredileri düşecek mi? beklentisi hükümetin haftasonu yaptığı hamlelerden sonra merakla bekleniyorsu. Haberimizde ev kredi faiz oranları 2018'de ne kadar? sorusunun yanıtının yanı sıra Konut kredileri düşecek mi sorusunun ayrıntılarını bulabilirsiniz. Ev sahibi olmak isyteyen vatandaşlar Konut kredi faiz oranları nedir? 2018 ev kredi faiz oranları ne kadar olacak? Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? sorularına google gibi arama motorlarında yanıt aranıyor. Başbakan Yıldırım Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyurmuştu. Ziraat Bankası bu gün sabah saatlerinde konut kredisindeki faizlerini düşürdüğünü açıkladı. Konut sektörünü yeniden canlandırmak için hükümetten arka arkaya büyük adımlar geliyor. İlk adın Ziraat bankasından geldi. Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi. İşte Ev kredi faiz oranları 2018'e dair tüm gelişmeler ve konut kredileri hakkındaki son dakika bilgileri...

 
 

Konutta KDV ve tapu harcını düşüren hükümet, şimdi de bir kampanya ile konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekiyor. Başbakan Yıldırım'ın duyurduğu ve kamu bankalarının başlatacağı kampanyaya, özel bankaların da destek vermesi bekleniyor. İlk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Haftasonu Bakanlar Kurulu kararı ile KDV ve tapu harcının düşürülmesinin ardından, şimdi de konut alıcısının en büyük sorunu olan konut kredisi faiz oranları bir kampanya ile düşürülüyor. İşte konut kredisi faiz oranları ve Ziraat Bankasının açıkladığı yeni ev kredisi rakamları...

ZİRAAT BANKASI SON DAKİKA FAİZ AÇIKLAMASI

Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi

Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Konut sektörü, doğrudan ve dolaylı olarak etkileme potansiyeline sahip olduğu birçok alt sektör ve ekonomiye sağladığı katma değerle ülkemiz için önemli sektörlerden biri olagelmiştir. Bu çerçevede,  Bankamız gerek konutların üretim aşamasında yapı firmalarına kurumsal kredi,  gerekse konutların satışında da alımların finansmanında finansal çözümler sunmaya devam etmektedir.

Hem geleneksel bir yatırım aracı olarak değerlendirilmesi, hem de sosyal bir ihtiyacı karşılıyor olması nedeniyle "konut", tüketicilerin kredi taleplerinde önemli bir yer tutmaktadır.

Ziraat Bankası, müşterilerinin konut kredisi taleplerini, uygun faiz oranları, etkinliğini daha da artırmakta olduğu hızlı ve kolay değerlendirme süreçleri, her kesime uygun koşullarda sunulan geniş ürün yelpazesi ve gelire uygun özel ödeme planı seçenekleri ile karşılamayı sürdürmektedir. Bankamız, konut kredisini salt bir kredi vermekten öte, müşteriyle uzun vadeli bir birlikteliğin başlangıcı olarak görmekte ve konut kredisi müşterilerinin diğer tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunmaktadır.

Uyguladığı fiyatlama politikasıyla, başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyduğu finansmana erişim sağlanması, bankanın iş modelinde öncelikli olarak yer almaktadır.

Bu anlayışla, Ziraat Bankası konut piyasasında özellikle son 3 yılda gösterdiği güçlü büyüme performansı sayesinde pazar payını sürekli büyüterek 2018 yılı ilk çeyreği sonu itibariyle yaklaşık %25 seviyesine ulaştırmıştır.

Yaklaşık 200 milyar TL büyüklüğe sahip konut kredisi piyasasında, 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık %50'si Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup, 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı trendin devam ettiği görülmektedir.

Geleceğe umutla bakan ve daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için ülke bilançosunu her zaman kendi bilançosunun önünde tutan Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım daha atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık %0,98 olarak belirlemiştir."


KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75’ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25’lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELERNELERDİR?

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar.

Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

#http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/son-dakika-ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizlerini-dusurdu-847272#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN