Konutta zam şampiyonu Bursa

Konutta zam şampiyonu Bursa

‘Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘Reidin Emlak Endeksi’ Mart ay sonuçlarına göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yükseldi en çok artış ise Bursa’da yaşandı.

Türkiye genelinde 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan emlak endeksi 2017 yılı Mart ayı sonuçlarına göre konut fiyatlarında yüzde 1.16 oranında artış yaşandı. Mart ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir Bursa, en çok azaldığı şehir ise Çankırı oldu. Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise, Mart ayı fiyat artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.23, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.36 oranında gerçekleşti. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının yüzde 33 olduğu Mart ayında, stok erime hızı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcılara yapılan satış oranı ise yüzde 10’a yükselerek, son 6 aylık ortalamanın üzerine çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN