Köyler ‘Nef’es alacak

Köyler ‘Nef’es alacak

Dünyaca ünlü ultra lüks otel zinciri Banyan Tree, Avrupa’daki ilk otelini Nef Yalıkavak’ta açıyor. Metrekaresi 3 bin 750 Euro’dan başlayan ve 389 villadan oluşan projenin içinde yer alacak otel, 2019’da açılacak. Çevre köylerden de zeytinyağı, peynir, süt gibi ürünler alınarak köy istihdamına katkı sağlanacak.

Singapur Borsası’na kote olan dünyaca ünlü ultra lüks otel zinciri Banyan Tree, Avrupa’daki ilk otelini Nef ortaklığında Bodrum’da açıyor. Toplam 389 villa ve rezidanstan oluşan Nef Yalıkavak projesinin içerisinde yer alacak otel 2019 yılında hizmete açılacak. 35 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilecek otelin işletmesini üstlenecek ultra lüks zincir, turist de getirecek.

17-05/07/aaa.jpg

Anahtar teslimi 2018 yazında planlanan Nef Yalıkavak’tan rezidans ya da villa alanlara Maldivler’de 45 gün ücretsiz tatil imkanı da sunulacak.

Banyan Tree ile Nef sözleşmesi 20 yıllık bir süreci kapsıyor. Villa, otel ve rezidanslar için çevre köylerden de zeytinyağı, peynir, süt gibi ürünler alınarak köy istihdamına katkıda bulunulacak. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bu projede yakın köylerle anlaşacağız, bunlardan biri Gökçebel. Köylerden her sabah taze meyveniz gelecek, peyniriniz organik olacak. Taze balığınız gelecek. Böylelikle köy-kent ilişkisini de kurmuş olacağız” dedi. Nef’in Banyan Tree ile anlaşma sürecinin detaylarını da açıklayan Erden Timur, şunları söyledi: “Görüşmelere 15 Temmuz’dan önce başlamıştık ve Banyan Tree’nin Türkiye’ye olan güveni ve uzun vadeli planları sonucunda 15 Temmuz hain darbe kalkışması, anlaşma sürecimize etkilemedi. 2016 yılının Ekim ayında ise imzaları attık.”

300 MİLYON EUROLUK PROJE

Proje değeri 300 milyon euro olan Nef Yalıkavak’ın üç tarafı denizlerle çevrili 116 dönüm büyüklüğünde bir alanda yer aldığını söyleyen Erden Timur, sahil uzunluğunun da 460 metre ve denize sıfır bir konumda bulunduğunu bildirdi. Projenin doğa ve çevreye uyumlu tasarlandığını vurgu yapan Timur, her villanın özel iç bahçe ve yeşil alana sahip olacağını söyledi. Proje mimarisinin uluslararası bir yarışma sonucu belirlendiğine işaret eden Timur, böylelikle Kemer Country’nin de mimarı olan Torti Gallas’ın projeyi tasarlayacağını açıkladı.

17-05/07/aaad.jpg

Bodrum Yalıkavak’ta 300 milyon euro değerindeki lüks yaşam projesinde en küçük 89 metrekare villa fiyatı 365 bin Euro’dan başlıyor.

Bodrum’daki bu yeni projenin Nef dünyasında da bir ilk olduğunun altını çizen Timur, sözlerine şöyle devam etti: “Nef Yalıkavak, Nef’in lüks konut (Luxury Living) segmentindeki ilk projesi olacak. Bir sahil kasabası hayatı vaat eden Nef Yalıkavak’ta her detayı titizlikle planlandık. Villaların ve rezidansların yer alacağı bu yeni projemizde, lüks ve konforu Ege’nin doğallığıyla birleştiriyoruz. Burada yaşamayı tercih edenler geçmişteki yazlık yaşamını en yüksek standartlarda bulabilecek. Sabah erken saatte iskeleye yanaşan balıkçılardan, en taze sebze ve meyvenin satılacağı manava kadar geçmişe dair özlediğimiz tüm tatlar bu projede yer alacak.”

VİLLA VE REZİDANSLARIN 120 ADETİ SATILDI

Nef Yalıkavak projesinde 389 adet villa ve rezidans bulunduğunu açıklayan Erden Timur, ayrıca projede konumlanacak 30 adet özel rezidansın işletmesinin Banyan Tree’ye ait olacağı bilgisini verdi. Erden Timur, şöyle devam etti: “Banyan Tree Oteli 2019 yazında açılacak. Geriye kalan ve 2018 yazında teslimini planladığımız 359 bağımsız birimin 120 adetinin satışını ise şimdiden kendi müşterilerimize gerçekleştirdik. Satın alan kişilerden ikisi Körfez ülkelerinden, ikisi de Amerikalı. Biri Dubai’de yaşayan bir bankacı. Henüz satışa çıkmadan böyle bir satış oranı, Bodrum’da hayata geçen projeler arasında bir rekor niteliğinde.”

17-05/07/aaas.jpg

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur

BODRUM’DA REZİDANS ALANA MALDİVLER’DE TATİL

Banyan Tree müşterilerine sunulan özel avantajlardan da bahseden Timur, “Banyan Tree’den rezidans alan bir yatırımcı, her yıl belirli bir süre Bodrum’da kalıp, diğer zamanlarda konutunu Banyan Tree’nin işletmesine verebiliyor ve gelir elde edebiliyor. Ayrıca dilerse Bodrum’da kalmak yerine, bu hakkını Banyan Tree’nin bulunduğu Tayland, Vietnam, Meksika, Maldivler gibi 40’ı aşkın noktada kalarak da değerlendirebiliyor” dedi. Nef Yalıkavak projesinde rezidans ve villaların ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin 750 Euro ile 4 bin 500 Euro arasında değişeceğini belirten Erden Timur, “En küçük bağımsız birim 89 metrekare olacak ve fiyatı 365 bin Euro’dan başlayacak” dedi.

OTELDE GECElik KONAKLAMA 3 BİN EURO

Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 28 farklı ülkede, 40’ı aşkın otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, dünyanın en yüksek oda fiyatlı ilk 5 resort otel zinciri arasında yer alıyor. Marka, Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi önemli destinasyonlarda yer alıyor. Gecelik fiyatları 2 bin 500 Euro ile 3 bin Euro arasında değişiyor. Yıllık gelirleri 309,6 milyon dolar olan markanın nakitleri 113,8 milyon dolar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN