Küçük hacmin büyük gücü

Küçük hacmin büyük gücü

Nissan Qashqai öncü modeli olan Nissan Qashqai, zirveyi bırakmıyor. Güçlü dizel ve küçük hacimli turbo benzinli motoruyla dikkat çeken araç, X-Tronic şanzımanla uyumlu çalışıyor.

Nissan, crossover pazarının ortaya çıkmasında ön ayak olan modeli Qashqai ile elde ettiği başarılarına yenisini ekledi. Liderlikten inmeyen araç, yeni nesliyle çıtayı bir hayli yükseldi. Malzeme kalitesi ve donanımlarıyla premium markalara yaklaşan otomobil, fiyat bakımından da sınıfının zirvesini zorluyor. Yenilenen iç ve dış tasarımıyla dikkat çeken otomobil, markanın yeni yüzünü taşıyor. LED gündüz farlarıyla şekillendirilen ön görünüm, şık ve sportif çizgilere sahip. Arka tasarım ise, yeni far grubuyla daha dinamik. Kokpit bile tepeden tırnağa yenilenmiş. Kaliteli kaplamalar ve yumuşak malzemelerin bolca kullanıldığı iç mekânda premium havası hakim. Araç, 7 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve piyano boyalı kaplamalarla teknolojik görünmeyi de başarıyor. Bize konuk olan versiyonunda standart olarak sunulan deri döşeme kaliteli, koltukların sertliği ideal. Sürücü ve yolcu koltuğu ısıtma imkanını da veriyor. İç mekânda 5 yetişkine yeterli hacim sunuluyor. 430 litrelik bagaj hacmi de başarılı sayılabilir. Güçlü dizel ve küçük hacimli benzinli motor seçenekleriyle konuğumuz olan model başarılı bir performansa da sahip. İyi ayarlanan süspansiyon sertliği yolcuları yormuyor. Darbeleri emmede başarılı olan misafirimiz, yol tutuş konusunda da rakiplerinden hiçte geride kalmıyor. Süratli sürüşlerde iç mekân hafifte olsa rüzgar sesiyle boğuşuyor fakat, 110-120 kilometre hızlık otoban sürüşlerinde bir problem çıkarmıyor.

PERFORMANSLI DİZEL

Misafirimizde kullanılan 1.6 litrelik dizel motor, 130 beygir güç ve tam 320 nm tork üretiyor. Araçta kullanılan X-Tronic CVT, normal bir 7 ileri otomatik şanzıman gibi davranıyor. Bu sayede vites değiştirme hissi veriliyor ve yüksek gürültü ortadan kalkıyor. Araç 0-100 km/s ivmelenmesini 11.1 saniyede tamamlıyor. Saatte 183 kilometrelik son sürat de yeterli seviyede. Kullanım sırasında çok hızlı hissettirmeyen otomobil, yüksek tork sayesinde fark ettirmeden yüksek hızlara ulaşabiliyor. Fabrika verisine göre 100 kilometre 4.6 litre tüketim gerçekleştiren araç bizim kullanımımız boyunca ortalama 5.4 litrelik tüketim değerini yol bilgisayarına yansıttı.

KÜÇÜK HACİMLİ BENZİNLİ

Modelin giriş seviyesinde kullanılan motor seçeneği olan 1.2 litrelik benzinli ünite, 115 beygir güç ve 165 Nm tork üretiyor. Yaklaşık 1400 kilogramlık aracı hareket ettirmede hiçte zorlanmayan ünite, turbo desteğiyle alt devirlerde oldukça canlı tepki veriyor. Maksimum 173 km hız yapan araç, 12,9 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor. 100 km’de ortalama 5.6 litrelik tüketim gerçekleştiren model bizim karma kullanımımızda 6.9 litrelik veriyi yol bilgisayarına yansıttı. X-Tronic şanzımanla kombine edilen araç, kullanım konusunda da büyük kolaylık sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN