KUTEM, Türkiye’den sonra dünyanın da merkezi olacak

KUTEM, Türkiye’den sonra dünyanın da merkezi olacak

Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aksun, TÜPRAŞ ile yaptıkları çalışmaların önemine işaret ederek, “Umuyorum ki gelecek 5 yılda, KUTEM dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.

Türkiye’de özel sektör desteğiyle kurulan ilk enerji araştırma merkezi olan “Koç Üniversitesi Tüpraş Enerji Merkezi” (KUTEM), Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde “Enerji Günü” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Aksun, burada yaptığı konuşmada, enerjinin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de her zaman konuşulan bir alan olduğuna dikkati çekti.

Yapılan bir araştırma sonucu, fosil yakıtların uzun yıllar boyunca yüzde 70 civarında varlığını sürdürecek bir enerji olduğunu gördüklerini belirten Aksun, “Bu bizim için önemli bir deneyim oldu. Onun üzerine, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ile fosil enerjilerin daha verimli ve çevreci kullanılması amacıyla bir merkez kurabilir miyiz diye düşündük. Bu seyahat, TÜPRAŞ’ın cömert desteğiyle başladı ve 5 yıldır devam ediyor” diye konuştu. Üniversitelerin toplumdan bağımsız veya endüstri gibi ürün odaklı olamayacağını vurgulayan Aksun, TÜPRAŞ ile yola çıkmalarının, kendilerini topluma daha faydalı araştırmalar yapmaya ittiğini aktardı. Aksun, TÜPRAŞ’ın kendileri için iyi bir eğitim imkanı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Geldiğimiz nokta, gelecek 5 yılın habercisi.

Güzel bir alt yapı oluşturduk. Ama asıl önemli olan bunun devamı. Umuyorum ki gelecek 5 yılda, KUTEM olarak kamunun ve sanayinin desteğiyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getiririz. Sanayi işin içine girmezse, bu merkezlerin etkisi daha az olur. Bu yolda çok hızlı ilerleyerek, TÜPRAŞ’ın desteğini almaya devam edeceğimizi umuyorum.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN