Lüksün ekonomik ve teknolojik hali

Lüksün ekonomik ve teknolojik hali

Lüks segmentin öncü isimlerinden olan BMW, kısa bir süre önce 5 Serisini yeniledi. Artan teknolojik alt yapıyla ve geniş motor gamıyla ön plana çıkan model, konforuyla da oldukça iddialı.

Bizimde test konuğumuz olan 520d, emektar dizel ünite ile oldukça tutumlu. Sportif çizgileriyle sınıfının en şık temsilcileri arasında yer almayı başaran model, geniş böbrekleri, büyük hava girişlerine sahip tamponu ve uzun motor kaputuyla dikkat çekiyor. Oldukça sportif görünen iç mekanda kalite algısı oldukça yüksek. Değişen sportif direksiyon simidi ve göstergeler elit tasarımı desteklemiş.

Arka koltuklar ise makam araçlarını aratmayacak kadar başarılı iken bagaj hacmi 530 litre. Konuğumuz olan 520d versiyonunda 2 litrelik dizel ünite yer alıyor. Turbo ünite, 190 beygir güç ve 400 nm tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaşan araç, 238 kilometre hız yapıyor. Otomobilin fabrika verilerine göre ortalama tüketimiyse 4.7 litre. Bu rakama ulaşmak için trafikten uzak kalmak şart. Bizim kullanımımızda yol bilgisayarına yansıyan ortalama değer 6 litre oldu.

ARACA BİNMEDEN PARK ET

Yeni 5 Serisi ile birlikte sunulan akıllı anahtar araç dışındayken birçok fonksiyonu gerçekleştirmeyi sağlıyor. BMW ekranlı anahtar otomobilin durumuna menzil, klima, araç ile ilgili çeşitli bilgiler ve araç dışından park etme özelliğini bile sunuyor. Dokunmatik ekranın yer aldığı kumanda da park modunu seçerek aracı çalıştırabilir ve park yerinden kolaylıkla çıkarabilmek mümkün. Aracın başarılı yapısı, yol tutuş yeteneğinin yüksek olmasını sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN