Mahalle kültürünü Avrupa sevdi

Mahalle kültürünü Avrupa sevdi

AND Gayrimenkul’ün ilk konut projesi AND Pastel ödül aldı. Proje, monut peyzaj mimarisi dalında Avrupa’nın en iyisi olmayı başardı.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Türk mahalle kültürünü yeni nesil bir yaklaşımla yeniden kurguladık. Tüm dünyaya kültürümüzü en doğru şekilde anlatmaya çalıştık. Avrupa’nın en iyisi olarak seçilmemizde projemizin mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra, Türk kültürünün taşıdığı güzelliklerin de etkili olduğu kanaatindeyim. Bir çoğumuzun da yaşadığı mahalle yaşamındaki o sıcak komşuluk ilişkileri, çocukların özgürce oynadığı sokaklar, beraber kurulan sofralar, doğayla iç içe olduğumuz alanlar yeni nesil bir anlayışla burada hayat bulacak” dedi. 2016 yılını da değerlendiren Usta, önemli satış rakamlarına ulaştıklarını söyledi.

Demograjik gelişmeler sonucu, Türkiye’de her yıl ortalama 650 bin konut ihtiyacı ortaya çıktığını söyleyen Usta, “Bunun yanı sıra özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde 7 milyon konutun dönüşeceği öngörülmektedir” dedi. 2017 yılına ilişkin de değerlendirme yapan Ali Baki Usta, şöyle devam etti: “Türk ekonomisinde önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektörü konjonktürün olumsuzluklarına rağmen büyümesini devam ettiriyor. Öngörüler 2017 yılında da bu büyümenin devam edeceğini işaret ediyor. Diğer taraftan kentsel dönüşüm sektörün önemli bir gerçeği çünkü büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Böyle büyük bir değişim de bir vizyona ihtiyaç duyuyor. Burada sorumluluk biz gayrimenkul geliştiricilerine düşüyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN