Makyajlı i30 artık daha Avrupalı

Makyajlı i30 artık daha Avrupalı

Hyundai, C segmentindeki temsilcisi olan i30’u yeniledi. Artık daha Avrupalı görünen model Türkiye’de yıl sonuna kadar 5 bin adet satacak.

İlk kez 2007 yılında birinci jenerasyonla Hyundai markasını C hatchback sınıfında temsil eden i30, aradan geçen 10 yılda makyajlanarak üçüncü nesline kavuştu. Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen yeni i30, yeni nesil ön ızgarası, daha büyük logosu, daha kaslı ve sade çizgileriyle dikkat çekiyor. Bizimde Türkiye’deki 6 adet araçtan birini ilk kez İzmir’de kullanma fırsatı yakaladığımız yenilenen model, mevcut donanımların üzerine eklenen teknolojik yeniliklerle çağa ayak uyduruyor. i30, aktif güvenlik paketleriyle iddiasını artırıyor.

17-03/27/27kr06-ic-mekan-hyndi.jpgÜç kollu direksiyonuyla da araç konfor ve sportifliği elden bırakmıyor.

İki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adet de 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor. 28 kg hafifleyen aracın, wagon, N ve fastback versiyonları da bulunacak. 4.340 mm uzunluğa sahip olan i30 bir önceki nesline göre 40 mm daha uzun. 395 litre bagaj hacmine sahip olan araç, segmentinde ikinci.

KABLOSUZ ŞARJ EDİYOR

Yeni i30’un iç mekanına girdiğimizde kalite algısının arttığını görüyoruz. Netleşen direksiyon tepkileri, artık daha spor sürüşlere imkan verirken, açılabilir panoramik cam tavan ferahlık hissini uyandırıyor. Yalıtım konusunda da beğenimizi kazanan araç iç mekan genişliğinde rakamlara göre segment lideri. Telefonların işlevselliğini geliştirmek için kablosuz şarj imkanı da sunan model, Apple CarPlay, Android özelliklerini bir araya getiriyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN