Mercedes Benz Türkiye'deki yatırımlarını arttıracak

Mercedes Benz Türkiye'deki yatırımlarını arttıracak

Standart & Poor's ve Fitch'in, Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılamaz' olarak açıklamasının ardından dünya devi Mercedes Benz yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Türkiye'de bugüne kadarki toplam yatırımımızın tutarı 1 milyar euro. Yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Sülün, şu an Aksaray'da 113-115 milyon avro yatırımları olduğunu ve kapasite olarak ikiye katlamayı planladıklarını ifade etti.

'DURAKLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

 Sülün, Aksaray'ın teşvik olarak 5'inci bölge olduğunu ve bu şehirden yaklaşık 1 milyar avro ihracat yapmayı beklediklerini dile getirdi.

Sülün, "15 Temmuz'dan sonra 19 Temmuz'da Aksaray'da Ar-Ge merkezi kurma kararımız vardı. Dolayısıyla bu tip olayların bizim için hiç bir engeli yok. İş anlamında baktığımızda herhangi bir duraklama, herhangi bir soru işareti söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

KAYNAK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN