Merter'deki tekstil toptancıları AVM'ye taşınıyor

Merter'deki tekstil toptancıları AVM'ye taşınıyor

Tekstil sektörü son dönemde büyük bir dönüşüm yaşıyor. Yaklaşık 15 milyar Dolar'lık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının %25'ini karşılayan Merter ve Güngören piyasası yatırımcıların da yüzünü güldürüyor. Bölgenin en yeni ve modern projesi Real Merter, Anadolu'nun yanı sıra yurt dışına açılan toptan tekstil sektörünü tek çatı altında topluyor.

Tekstil toptancılarını bir araya getirmeye hazırlanan Real Merter, profesyonel bir yönetim ile toptan tekstil sektörüne özel, modern ve prestijli bir iş merkezi sunacak. Sokak araları yerine geniş alanlarda düzenli mağazaları, karmaşa yerine organize yerleşimi, şık showroomları, rahat otoparkı, modern ticaret anlayışı ile sektörün hizmetine giren Real Merter toptan AVM; İstanbul ve diğer illerden gelen, yurt dışında da ticaret yapan tüm mağaza sahiplerine ve esnafa büyük kolaylık sağlayacak.
Dükkanlarında halkın beğenisine sundukları tekstil ürünlerine hiç bir sıkıntı yaşamadan, Real Merter'de ulaşacak olan yatırımcılar artık dar sokaklarda toptancıları aramayıp, otopark sorunu yaşamayıp, eziyet çekmeyecekler.

155 MAĞAZALI TİCARİ ALAN

Kimisi dar sokakta, kimisi merdiven altında, kimisi daireden dükkana dönüşmüş işyerinde müşteri bekleyen esnaf Real Merter sayesinde konforlu ve prestijli bir ticari alana kavuşacak. Başta Güngören ve Merter'deki toptancıları bir araya toplayacak olan Real Merter, değeri her gün artan lokasyonda, önemli ulaşım araçlarının noktalarında tekstil sektöründeki toptancılara; güç, vizyon ve karlı bir iş imkanı sunacak.

Güngören Stadı'nın hemen yanında bulunan Real Merter, 92,500 m2 kapalı alan üzerine kurulu dev bir tesis olup, E5, Atatürk Havalimanı, metrobüs, tramvay, metro gibi temel ulaşım araçları ve yollarına yakınlığı ile yurt içi ve yurt dışından gelen tüm toptan alışveriş yapacaklara kolay, hızlı, rahat, konforlu ve kalite içinde bir olanak sağlayacak.

İĞNEDEN İPLİĞE TOPTAN AVM

Tekstil dünyasına yepyeni bir soluk katmaya hazırlanan Real Merter, "TOPTAN TEKSTİL AVM anlayışıyla iğneden ipliğe, düğmeden konfeksiyona, tişörtten gömleğe, şorttan pantolona, bluzdan eteğe, tekstil adına ne varsa bir araya toplayacak.

OSMANBEY, LALELİ, ZEYTİNBURNU VE NİCELERİ

Merter'den Güngören'e, Zeytinburnu'ndan Laleli'ye, Mahmutpaşa'dan Tahtakale'ye kadar İstanbul'un neresinde tekstil adına dağınık bir yapıda tekstilciler varsa tamamına yakını Real Merter'de toplanacak, arayan hepsini tek bir merkezde bulacak.

AHMET DOKUMACI: "BU PROJE FİRMALARIN MARKALAŞMASINI HIZLANDIRACAK"


Oliv Yapı A.Ş. ve Vizyon Yapı'nın konsorsiyumunda yapılan Real Merter toptan AVM'nin en büyük özelliğinin, Güngören-Merter bölgesindeki alt ve orta gelir grubundaki firmaların markalaşmasını sağlamak ve mevcut iş potansiyellerini arttırmak ve uluslararası arenaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Bölge için devrimci proje Oliv Yapı A.Ş. nin yönetim kurulu başkanı Ahmet Dokumacı, Real Merter'in devrimci bir proje olduğunu da belirterek; "Bölgeyi dönüştürecek, bölgedeki atıl vaziyeti, kötü binaları, çirkin yapıyı güzel mimari tarza dönüştürecek bir proje. Projenin diğer ortağı Vizyon yapı A.Ş nin yönetim kurulu başkanı Naci Kesik ise, buranın çehresi modernleşecek, vizyonu yeni model ve şık olacak. Öncü bir proje olacağına inandığımız Real Merter, Havaalanına 10 dakikada, E-5'e bağlantısı 5 dakikada, E-6'ya geçiş noktasında ve zaten hemen biraz aşağıda Kale Center var" dedi.

AÇIK CADDE MAĞAZACILIĞI

İlgiden şimdiden memnun olduklarını da belirten müteahhit firma sahipleri, "İlgi tahminlerimizin çok üzerinde, şu anda hem Türki Cumhuriyetlerin hem Rusların ilgisi büyük. Bulgaristan ve Romanya'dan talepler var. Aynı zamanda Zeytinburnu'ndaki, Osmanbey'deki, Laleli'deki tekstilcilerin, Maraş'tan tutun, Denizli'ye kadar tekstille uğraşanların buraya ciddi bir şekilde müspet bir bakışları var. Çünkü karlı bir proje yaptık. Sloganımızda zaten 'Akıl karı'....Sadece ikinci kattaki bodrumumuz kapalı AVM, bizim şu anda 3 katımız tamamen açık cadde mağazacılığı. Bu konsepte dünya yeni yeni dönüyor. Biz bunun öncülüğünü Türkiye'de yapmaya başladık"

TOPTANCILAR VE PERAKENDECİLERE DE SESLENDİ

Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin Kiralama ve Yönetim danışmanlığını yürüten Ali İhsan Atar, "Bir sürü Alışveriş merkezi gördüm, geçirdim. Türkiye'de ve yurt dışında...., fakat incelediğimde Real Merter inşaat kalitesi olarak, tasarım olarak birçok yapının gerçekten çok çok üstünde. Bize çok kolay kiralayabileceğimiz bir yapı ortaya çıkarmışlar. Burası bir toptan alışveriş merkezi. Buradaki amacımız, Türkiye'de belli yerlere, dağılmış tekstil toptancılarının hepsini bir noktada toplamak. Bunu da yaparken 5 yıldızlı bir AVM mantığında yapacağız. Otopark ararken kaybedilen zaman tüketimine son vereceğiz. 750 kapalı, 150 açık olmak üzere toplam 900 araçlık bir otopark alanımız var" dedi.

Ali İhsan Atar, özellikle Anadolu'daki esnafa da çağrıda bulunarak "Çok uygun şartlarda 40 metre kareden 350 metre kareye kadar çok güzel kullanışlı mağazalarımız var. Gelip burada yer kiralayabilirler. Ürünlerini iç piyasa ve yurt dışına pazarlama şansını biz onlara burada vereceğiz. Anadolu'daki perakendecilere de sesleniyorum. Gelip buradan mallarını çok uygun ve rahat şekilde alabilirler" şeklinde konuştu.

TOPTAN AVM'DE TERCÜMANLAR HAZIR BEKLEYECEK

Yurt dışından toptan AVM'ye gelecek müşteriler için çok ciddi planları olduğunu belirten Ali İhsan Atar, " Firmamızın özellikle Türki Cumhuriyetlerde ciddi bir tanınırlılığımız olduğunu, oralarda da ciddi projelere imza attığımızı belirtmek istiyorum. Buradaki perakendecilere projemizden bahsettiğimizde ve onlara aşağıda belirttiğimiz hizmetleri vereceğimizi söylediğimizde, şaşkınlarını gizleyemiyorlar. Kendilerini havaalanlarından özel araçlarımızla projemize getireceğiz. Burada onlara dinlenme yerleri, ofisler yapıyoruz. Tercümanlar tahsis edeceğiz. Mağazalara gittiklerinde Türkçe bilmeyenler mallarını rahatlıkla alacaklar. Her türlü biz onların arkasındayız. Bir yanlış oldu, malı eksik gitti, bozuk gitti biz onlara sahip çıkacağız. Bütün bunların kontrolü ve yönetimini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Ciddi bir yurt dışı müşterisini projemize getireceğimizi üstüne basarak söylüyorum.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR TİCARET ÖNEMLİ, FİYATLARI DÜŞÜK TUTTUK VE TL İLE KİRALAMA YAPIYORUZ"

"Bizim anlayışımızda kiraya verdik hadi bize eyvallah diye bir şey yok" diyen Atar konuşmasını şöyle tamamladı: "İnsanlar gelsinler burada iş yapsınlar, ticaretlerini sürdürsünler. Fiyatları düşük tuttuk, tamamen kurumsal sözleşme ile ve TL olarak kiralama yapıyoruz. Dolar diye bir şey yok. Senelik tefe tüfe artışlarıyla insanlara sürdürülebilir şartları sağlayacağız. Sürdürülebilir ticaret önemli"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN