Mini SUV’a yüz nakli

Mini SUV’a yüz nakli

Peugeot B-SUV sınıfındaki temsilcisi olan 2008 modelini yeniledi. Tam bir SUV görünümüne kavuşan model, uyumlu benzinli otomatik şanzımanıyla oldukça ekonomik.

B sınıfındaki 2008 modelini yenileyen Peugeot, rotayı neredeyse crossover modellere çevirdi. Türkiye’de yükseliş trendine geçen modellerden olan 2008 artık daha çok bir SUV araç görünümü çiziyor. Bir önceki karoserine göre daha yüksek motor kaputuna ve dik ızgara tasarımına kavuşan model, segmentinin en iddialı araçlarından biri haline geldi. Bizim de bu haftaki test konuğumuz olan 2008’e küçük hacimli benzinli motor ve tam otomatik EAT6 şanzıman eşlik ediyor. Krom detaylarla oldukça şık bir görünüm sunan model, artık daha agresif bir bakışa sahip olmuş.

Arka kısımda ise pençe şeklindeki stop grupları sportif duruşa destek olmuş. Misafirimizin iç mekanına girdiğimizde piyano boyalı yüzeyler, küçük direksiyon simidine sahip i-Cockpit ve gösterge çevresindeki mavi renkli LED aydınlatma kalite algısını yüksek tutmuş. İç mekanda oldukça ferah bir yaşam alanı sunmayı başaran 2008, donanım seviyesine göre panaromik cam tavan ile ferahlığı desteklemiş.

Araç, hem baş hem diz mesafesi konusunda ise üst segmenti aratmıyor. Başlangıç donanımda bile ESP, hillholder, Cruise Control, LED gündüz farları, tavan barları gibi zengin bir donanım listesi sunuluyor. EAT6 şanzıman 1.2 litrelik benzinli üniteyle oldukça uyumlu çalışıyor. Çekiş konusunda da gücünden fazlasını hissettiren modelin, Grip Control sistemi de var.

1.2 LİTRELİK BENZİNLİ

Peugeot 2008’de 1.2 litrelik PureTech benzinli motor görev yapıyor.

110 beygir güce sahip olan aracın maksimum torkuda 205 Nm.

6 ileri tam otomatik şanzıman, geçişleri başarılı.

Araç 100 km’de ortalama 4.8 litre yakıt tüketirken, biz 5.9 litrelik ortalamaya ulaştık.

Araç, 0’dan 100 km hıza 10.3 saniyede ulaşıyor.

16-12/05/05kr05-fiat.jpg

500X’İN DİZEL OTOMATİK VERSİYONU YOLLARA ÇIKTI

Fiat 500X’in en çok tercih edilen versiyonu olmaya şimdiden aday olan önden çekişli ve dizel otomatik kombinasyonlu versiyonu satışa sunuldu. Aralık ayı boyunca ‘Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites’ kampanyası kapsamında 500X, 90 bin 900 lirdan başlayan fiyatla alıcılarını bekliyor. 1.6 litre 120 beygirlik Multijet 2 dizel motora ve çift kavramalı 6 ileri DCT otomatik şanzımana sahip Fiat 500X versiyonları, sunduğu 4.3 litrelik ortalama yakıt tüketim değeriyle olduğu kadar güç ve performansıyla da dikkat çekiyor. Cross ve Cross Plus adı verilen zengin donanım paketleriyle otomobil severlerin beğenisine sunuluan dizel otomatik Fiat 500X’te elektronik park freni, sürüş modu seçici, park sensörlerinden hız sabitleme sistemine, dokunmatik ekranlı ve bluetooth, USB/AUX bağlantılı bilgi eğlence sisteminden yokuş kalkış destek sistemine kadar pek çok farklı donanım standart olarak sunuluyor.

16-12/05/hkk.jpg

YIL SONUNA KADAR ÖTV FARKI NİSSAN’DAN

Nissan, Juke, Pulsar ve Qashqai  için ÖTV bedeli yüzde 45’lik dilimden bir üst dilime geçen versiyonlarda oluşan farkın tümü, X-Trail modelinde ise ÖTV bedeli yüzde 45’lik dilimden üst dilime geçen versiyonlarda oluşan farkın yarısı karşılıyor. Micra, yüzde 0,99 faizli 15 ay vadeli 20 bin TL finansman avantajı ve 417 TL’den başlayan taksit fırsatlarıyla yeni kullanıcılarını bekliyor. Pulsar ve Juke modellerine sahip olmak isteyenlere özel yüzde 0,99 faizli 15 ay vadeli 20 bin TL finansman avantajı sunuyor. X-Trail ve Qashqai modellerinde de yüzde 0,99 faiz oranı 15 ay vadeli 40 bin TL kredi imkanı bulunuyor. Qashqai 75 bin 980 TL,  Pulsar 59 bin 900 TL, Navara 75 bin 400 TL, X-Trail 119 bin 900 TL, Juke 58 bin 655 TL ve Micra 44 bin 990  TL’den başlayan fiyatlarla yıl sonuna kadar yeni sahiplerini bekliyor.

16-12/05/05kr05-ghonda.jpg

HONDA’NIN SIFIR EMİSYONU AVRUPA’DA

Honda’nın en gelişmiş sıfır emisyon otomobili Clarity Fuel Cell’in ilk adetleri birkaç gün önce Avrupa’ya ulaştı. İlk altı araç Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU) tarafından kurulan HyFive (Hydrogen for innovative Vehicles) Avrupa Birliği programı kapsamında Kopenhag ve Londra’daki müşterilere teslim ediliyor. Yeni Clarity Fuel Cell, Honda’nın bu alandaki en ileri teknolojilerini gözler önüne seriyor. Clarity Fuel Cell, tüm teknik ekipmanı motor kaputunun altına sığdırırken aynı zamanda beş yetişkini rahat ettirecek kadar geniş bir yaşam alanı sunan ilk yakıt hücreli sedan. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan güncel testte 589 km menzil ortaya koyan Clarity Fuel Cell, böylece diğer sıfır emisyonlu araçlardan daha uzun bir menzil sunuyor.

EUROMASTER’A 2016’DA 11 FRANCHISE

Euromaster, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Euromaster Franchise toplantısı için franchiseeleri ve anlaşmalı referans tedarikçileriyle buluştu. Michelin, Exxon Mobil ve Bosch’un da katıldığı Ulusal Euromaster Franchise 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 yılı stratejileri paylaşıldı. Euromaster Türkiye Genel Müdürü Hervé Skrzypczak, 2016 yılında Türkiye’de yaşanan zorlu koşullara rağmen, Euromaster olarak  büyümeye devam ettiklerini ve bu büyümenin lastik satışı yanında Euromaster ağının sunduğu araç bakım servisleri sayesinde olduğunu belirtti. Değişen müşteri beklentilerini karşılamak ve zorlu pazar koşulları ile mücadele edebilmek için Euromaster’ın doğru bir iş ortağı olduğunun altını çizen Skrzypczak, 2016 yılında 11 yeni franchiseenin daha Euromaster ağına katıldığını söyledi.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN