Motorin zammına ÖTV freni

Motorin zammına ÖTV freni

Dolar kuru ve uluslarası piyasalarda motorin fiyatı arttı. Bu gece yarısı motorinde 8 kuruşluk zam gündeme geldi. ÖTV’de 8 kuruş indirim yapılacak ve pompa fiyatı sabit tutulacak.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Uluslararası piyasalarda motorin fiyatları, son günlerde yukarı ve aşağı yönlü sert hareketler yapıyor. Fiyatlar, önce düştü. Motorinde, 8 kuruş indirim yapıldı. Son 1 ayda motorin fiyatı, 44 kuruş düştü.

KUR YÜKSELDİ 

Bu hafta hem motorin fiyatı hem de yurt içinde dolar kuru yükseldi. Motorinin ton fiyatı 10 dolar kadar arttı. Dolar kuru da 5 TL 40 kuruşlar düzeyine çıktı. Bu gelişmeler, motorinde 8 kuruşluk zammı gündeme getirdi.

ÖTV'DEN İNDİRİM YAPILACAK

“Eşel mobil” uygulaması gereğince motorinin ÖTV’sinde bu gece 8 kuruş indirim yapılacak ve pompa fiyatı sabit tutulacak. Benzinde ise pompa fiyatını etkileyecek bir hareketlilik söz konusu değil.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN