Nissan, yeni modeli Pulsar Segment büyüttü

Nissan, yeni modeli Pulsar Segment büyüttü

Nissan, yeni modeli Pulsar ile uzun bir aradan sonra kompakt sınıfa geri döndü. Hem benzinli hem de dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan araç, bize manuel şanzımanlı 1.5 litrelik dizel versiyonuyla test konuğumuz oldu.

Yuvarlak hatlarla sert çizgilerin buluştuğu karoser, büyük cam yüzeylerle iç mekandaki ferahlığı vurguluyor. Markanın diğer modellerinin harmanı gibi görünen iç mekanda kalite yeterli seviyede. İşçilik ve ergonomi konusunda uzmanlığını konuşturan marka, yolcularına sakin bir iç mekan sunuyor. Aracın ön bölümündeki yaşam alanı oldukça ferah. Arka koltuklardaki diz mesafesini orta sınıftaki bazı modellerde bile bulmak imkansız.

Marka bu genişliğin yanında 385 litrelik bagaj alanını da oluşturmuş. Pulsar’ın kalbinde 1.5 litrelik dCi dizel ünite görev yapıyor. Bu motor 110 beygir güç ve 260 nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 11.5 saniyede tamamlıyor ve saatte 190 km hız yapıyor. Yüksek torkun alt devirlerde üretilmesi, ara hızlanmalarda da yeterli ataklığı sağlıyor. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi, yol tutuşla konfor dengesini sağlıyor.

Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimiyse 100 kilometre 3.6 litre. Bizim denemelerimizde elde ettiğimiz rakam ise yol bilgisayarına 5 litre olarak yansıdı. Ancak trafiğin daha sakin olduğu şartlarda 4 litre seviyelerini görmek mümkün. Bize konuk olan zengin donanımlı araca ESP, 6 hava yastığı, stop/start, anahtarsız giriş ve çalıştırma, hız sınırlayıcı ve sabitleyici, 5.8 inçlik dokunmatik ekran, Nissan Connect sistemi, navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası gibi uzun bir liste eşlik ediyor.

AR-GE’DE YATIRIM LİDERİ OLDU

Tofaş, Avrupa Komisyonu çatısı altında yer alan Ortak Araştırma Merkezi’nin 2016 Ar-Ge yatırımları Skor Listesi’nde Türkiye’den ilk sırada yer aldı. Avrupa Birliği haricinde 20 ülkeyi kapsayan ve Ar-Ge yatırımı yapan ilk 2500 şirketin yer aldığı listenin 2015/2016 mali yıl sonuçlarına göre Tofaş listeye 182.5 milyon euroluk yatırımla 547’nci sıradan girdi. Tofaş Türkiye’den bu listeye giren 6 şirket içinde en önde yer aldı.17-01/02/02kr05-fiat.jpg

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Ar-Ge kabiliyetlerimizi geliştirirken çalışanlarımıza da yatırım yaptık.  Bugün 600 kişiyi aşan bir ekiple Ar-Ge faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bölgesel bir üretim merkezi olmakla birlikte, Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) stratejik bir Ar-Ge ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tofaş şu anda FCA EMEA Bölgesi’nde en büyük ikinci Ar-Ge merkezi konumunda. Yeni ürün geliştirme alanındaki atılımlarımızın dünya Ar-Ge yatırımları listesinde Türkiye’den sıralamaya iki yıl üst üste en önde giren şirket olmamızda önemli bir etkisi bulunuyor” dedi.

BRZ’YE MAKYAJ OPERASYONU

Subaru’nun 2 kapılı coupe modeli BRZ, makyaj operasyonundan geçti. Modelin dış tasarımında yenilik olarak yeni ön ve arka tamponlar, yükseltilmiş arka spoiler, yeni alaşım jantlar ve yeni ön LED farlar ile arka LED stop lamba grubu bulunuyor. İç mekan ve kokpit malzeme kalitesi de artırıldı.17-01/02/02kr05-subaru.jpg

2+2 kişilik oturma düzeni sunan sportif coupe, 6.2 inçlik Starlink ekrana sahip olurken, direksiyon simidi ve gösterge tablosu da yeni tasarımıyla dikkat çekiyor. 200 beygir güç üreten Boxer motor, 205 Nm’lik maksimum tork sunuyor. 226 km/s (210 km/s) maksimum hıza ulaşabilen BRZ, 7.6 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Aracın başlangıç fiyatı ise  171 bin 377 lira iken otomatik şanzımanlı versiyonu ise 178 bin 745 lira.

ESKİ SAHİBİNDEN İZ KALMIYOR

Arabam.com, kullanıcılarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İkinci el otomobil satın almak isteyenlerin çoğu kez araç modelinden önce baktığı ‘Temiz’, ‘İçinde sigara dahi içilmemiş’, ‘Titiz kullanılmış’ koşulları şirketin yeni kampanyasıyla satıcılar için dert olmaktan çıkıyor. Hayata geçirilen kampanya ile birlikte ikinci el araçlarda eski sahibinden iz kalmıyor. İki avantajlı paket içeren kampanyaya katılarak AutoClub Uygulama Merkezleri’ne giden kullanıcılar, satmak istedikleri veya satın aldıkları araçlarını detaylı temizlikten geçirebiliyor. Birinci paket 710 lira yerine 289 liraya alınabiliniyor. İkinci pakette ise ücretsiz olarak yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN