E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? | Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama!

E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? | Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama!

E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşını hesaplamak veya sorgulamak isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hayallerimize ulaşmak için bir ömür boyu çalışıyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını da çalışma hayatımız bittikten sonra aylık olarak alıyoruz. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız haberimizde.

Hepimiz gelecek için bir sürü plan yapıyoruz. Yaptığımız planlarla hayallerimize ulaşmak için çok çalışıp emek sarfediyoruz. Çalışma hayatımızı sonlandırdıktan sonra alacağınmız emekli maaşı miktarı da merak ettiğimiz konuların başında. E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? Alacağımız aylık bizi memnun edecek mi? Sizin için online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorusunun yanıtını hazırladık. Artık emekli maaşınızı aldığınız kuruma gitmeden turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Bunun için tek sahip olmanız gereken e-devlet şifresi. Şifrenizi size en yakın PTT'den alabilirsiniz. Siteme giriş yaptıktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirmek çocuk oyuncağı. Tek bir tıklama ile e-devlet üzerinden online emekli maaşı hesaplamak ve sorgulamak mümkün.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

E-devlet sistemi, T.C. vatandaşlarının resmi bazı işlemlerini kolay ve kısa yoldan gerçekleştirebilmelerine imkan sunarken zamanlarını uzun işlem kuyruklarında tüketmemeleri için internet üzerinde kurulmuş resmi online sistemine denir. Kişiler, e-devlet sistemi sayesinde pek çok sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirken bazı resmi evrak ve dökümanlarının da çıktısını alabilirler.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

E-devlet sistemine giriş için mutlaka bir e-devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. Sadece T.C. kimlik numarası ile giriş yapılamamaktadır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

E-Devlet Şifresi PTT şubelerinden herhangi birine Kimliğiniz ile giderek, PTT’de imzalayacağınız bir taahhüt ile 2 tl karşılığında alabileceğiniz özel bir şifredir. E-devlet şifresi alındıktan sonra şifre değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şifrenizi 3. Şahıslarla asla paylaşmayınız aksi halde sizin adınıza hakkınızda resmi işlemler yapılabilir ve tüm bu işlemlerin sorumlusu olarak da siz sorumlu tutulursunuz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

 

EMEKLİLİK ŞARTLARI

Dinamik yapıya sahip sosyal güvenlik mevzuatında teknik anlamda uzun vadeli sigorta kollarından kişilere belirli ödemelerin yapılabilmesi için belli koşulların sağlanması gerekmektedir.

A. Sigortalılık Süresi

Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınmaktadır.

B. Prim Ödeme Gün Sayısı

Prim ödeme gün sayısı; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen sürelere ait gün sayısını ifade etmektedir.

C. Yaş

Yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gereken koşullardan biri de “yaş” olup, tahsis talep tarihinde aranan yaş şartı, tahsis talep tarihinden doğum tarihinin çıkartılması suretiyle tespit edilir.

16-08/31/1570771_0_1456838380pkfrs.jpg

Askerlik borçlanması yapmam halinde, sigortalılık başlangıç tarihinde herhangi bir değişiklik olur mu?

Askerlikte geçen hizmet süreleriniz, sigortalılığınızın başlangıç tarihinden önce ise; sigortalılık başlangıç tarihi, borçlandırılan süre kadar geriye götürülmektedir.

Hangi sigortalılık türünden emekli olabileceğimin hesabı nasıl yapılır? Son 3,5 yılda farklı sigorta kollarına tabi süreler eşit ise hangi sigorta kolundan emekli olunur?

5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sigortalı veya iştirakçi olup, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra aylık talebinde bulunanlardan, farklı sosyal güvenlik kurumlarına ya da bu Kanunda belirtilen sigortalılık hallerinden birden fazlasına tabi olanlara aylık bağlanmasına esas alınacak kanun, bu Kanunla mülga 2829 sayılı Kanun hükümleridir. Yaşlılık aylıklarında son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde en fazla hizmetin geçtiği sigortalılık hali, hizmetlerin eşit olması halinde ise son sigortalılık hali esas alınır.

E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşını hesaplamak veya sorgulamak isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden işleminizi geçekleştirebilirsiniz. Hayallerimize ulaşmak için bir ömür boyu çalışıyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını da çalışma hayatımız bittikten sonra aylık olarak alıyoruz. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız haberimizde.

16-08/31/sgk-emekli-maasi-sorgulama-1140x526_c.jpg

E-devlet üzerinden emekli maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşını hesaplamak veya sorgulamak isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hayallerimize ulaşmak için bir ömür boyu çalışıyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını da çalışma hayatımız bittikten sonra aylık olarak alıyoruz. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN